22. srpna 2015 • 09:00

Berdych projel čvrtfinále, po kanáru v Cincinnati končí i Šafářová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále turnaje v Cincinnati bude bez české účasti. Ve čtvrtfinále dnes prohráli poslední čeští zástupci ve dvouhře Tomáš Berdych a Lucie Šafářová, kteří nestačili na soupeře z Ukrajiny. Šestý nasazený Berdych po dvou jednoznačných vítězstvích na turnaji poprvé v kariéře nestačil na Alexandra Dolgopolova a podlehl mu 4:6, 2:6. Turnajová sedmička Šafářová prohrála 4:6, 6:2 a 0:6 s Elinou Svitolinovou.



Devětadvacetiletý Berdych v předchozích dvou duelech v Cincinnati ztratil pouze šest gamů, dnes byl ale na kurtu jasně lepší jeho soupeř, nad nímž předtím vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy. Šestadvacetiletý Ukrajinec, jenž se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, hrál mnohem aktivněji, byl jistý na podání a naopak představoval pro Berdycha téměř neustále nebezpečí při jeho servisu.

Nejlepší český tenista si nevypracoval ani jeden brejkbol, sám servis třikrát ztratil a prohrál za hodinu a čtvrt. Dolgopolov se v semifinále utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska, jenž v odvetě za prohrané finále Roland Garros porazil hladce 6:4, 6:1 Švýcara Stana Wawrinku.

Také Šafářová se mohla v semifinále střetnout se světovou jedničkou, Američankou Serenou Williamsovou , ale neprošla přes Svitolinovou. Finalistka Roland Garros sice dokázala zareagovat na ztrátu první sady a srovnala, v třetím setu však měla navrch dvacátá hráčka světa, jež nadělila české papírové favoritce "kanára". Osmadvacetiletá Šafářová tak o osm let mladší soupeřce podlehla i v druhém letošním duelu.

Tenis 1
Video se připravuje ...

Ostatní favorité čtvrtfinále zvládli

Semifinále tenisového turnaje v Cincinnati doplnili favorité. Zatímco však Roger Federer snadno přešel přes Španěla Feliciana Lópeze po setech 6:3 a 6:4, Andy Murray musel otočit nepříznivý výboj zápasu s Richardem Gasquetem. Francouzského soupeře nakonec porazil až po dvouhodinovém boji 4:6, 6:1, 6:4.

Murray absolvoval třísetový zápas i v osmifinále s Bulharem Grigorem Dimitrovem a přes narůstající únavu má stále šanci vyhrát po Montrealu druhý turnaj za sebou. V semifinále nastoupí proti Federerovi, druhou dvojici vytvoří světová jednička Novak Djokovič a ukrajinský přemožitel Tomáše Berdycha Alexandr Dolgopolov.

Djokovič ještě turnaj v Cincinnati nevyhrál, přestože už čtyřikrát postoupil do finále. Pokud by letos uspěl, stal by se prvním tenistou, který by triumfoval na všech devíti podnicích ATP Masters.

Tenis 2
Video se připravuje ...

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4 457 065 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (5-Švýc.) 6:4, 6:1,
Dolgopolov (Ukr.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2
Federer (2-Švýc.) - F. López (Šp.) 6:3, 6:4
Murray (3-Brit.) - Gasquet (12-Fr.) 4:6, 6:1, 6:4.

Ženy (dotace 2 701 240 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (6-Srb.) 3:6, 6:4, 6:2
Halepová (3-Rum.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2
Jankovičová (Srb.) - A. K. Schmiedlová (SR) 6:4, 6:2
Svitolinová (14-Ukr.) - Šafářová (7-ČR) 6:4, 2:6, 6:0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud