23. října 2015 • 13:45

Velký český souboj! Kvitová se utká se Šafářovou na Turnaji mistryň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude velké derby! České tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň v Singapuru potkají v Bílé skupině. Doplňují je Španělka Garbiňe Muguruzaová a Němka Angeligue Kerberová. Rozhodl o tom dnešní los.



Červenou skupinu tvoří při neúčasti Sereny Williamsové nejvýše nasazená Simona Halepová z Rumunska, Ruska Maria Šarapovová , Polka Agnieszka Radwaňská a Italka Flavia Pennettaová. Z každé skupiny postoupí dvě hráčky do semifinále.

Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová má ve své skupině vysoce pozitivní bilanci s krajankou Šafářovou , nad kterou vede 7:0, a naposledy ji porazila letos ve finále v New Havenu. "Jsme kamarádky, ale když jsme na kurtu, tak na to opravdu myslet nebudeme. Znám její hru velmi dobře, ale stejně tak ona zná mě," řekla Kvitová před časem. Nad Kerberovou Kvitová vede 4:2 na zápasy a s Muguruzaovou nehrála.

Šafářová hrála se Španělkou jednou a ve čtvrtfinále letošního French Open zvítězila. S německou hráčkou má debutantka na Masters vyrovnanou bilanci 1:1. V Bílé skupině se sešly tři levačky - Kvitová, Šafářová a Kerberová.

Ve čtyřhře los české hráčky proti sobě nesvedl. Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou Sandsovou jsou v Bílé skupině, zatímco Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou budou bojovat v Červené skupině i s největšími favoritkami turnaje Švýcarkou Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou z Indie.

Los tenisového Turnaje mistryň v Singapuru:

Dvouhra:

Bílá skupina: Muguruzaová (2-Šp.), Kvitová (4-ČR), Kerberová (6-Něm.), Šafářová (8-ČR).

Červená skupina: Halepová (1-Rum.), Šarapovová (3-Rus.), A. Radwaňská (5-Pol.), Pennettaová (7-It.).

Čtyřhra:

Bílá skupina: Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA); Garciaová, Srebotniková (4-Fr./Slovin.); Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (5-Tchaj-wan), Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.).

Červená skupina: Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie); Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.); Kopsová-Jonesová, Spearsová (6-USA); Hlaváčková, Hradecká (7-ČR).

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud