22. prosince 2015 • 11:31

Veselý vyhlíží Plíškovou: Super, že se mnou bude Hopman Cup hrát

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poslední chvíli dostal tenista Jiří Veselý nový doprovod pro začátek roku 2016. První lednové dny stráví po boku Karolíny Plíškové, která nahradila Lucii Šafářovou v české sestavě pro Hopman Cup. Veselý, který v týmové soutěži v Perthu debutuje, se těší. Sebevědomí si před odletem zvednul v Prostějově, kde vyhrál dva zápasy v extralize.



„Na Hopman Cup se těším strašně moc, prý je to skvělá akce a událost. Bude to zážitek a pokusíme se tam udělat výsledek,“ řekl Jiří Veselý poté, co Prostějovu pomohl dobýt osmý extraligový titul v řadě.

Na tradiční akci na úvod roku si česká dvojice zahraje proti USA, Austrálii a Ukrajině. Hopman Cup je naplánován na 3. až 9. ledna. Pro český tenis ho naposledy vyhráli Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou v roce 2012, dvojice se pravidelně střídají.

Letos měla po boku nováčka Veselého hrát Lucie Šafářová, kvůli zdravotním problémům se ale odhlásila. „Nerozhodoval jsem o tom, kdo pojede místo Lucky. Jako hráčka první světové desítky by pro Hopman Cup byla velmi zajímavou osobností, náhrada v podobě Karolíny (Plíškové) je ale taky super. Pro mě je to dokonce skvělé. Známe se od dětských let, jsme narození jen jeden rok od sebe,“ podotkl 41. tenista žebříčku ATP.

Extraliga, v jejíž finále Prostějov v pondělí hladce zdolal I. ČLTK, byla pro něho dobrou přípravou. Ne primárně kvůli výsledkům, ale kvůli zkušenostem ze dvou zápasů, které Veselý dokázal vyhrát z nepříznivého stavu. Pod dozorem nového trenéra Tomáše Krupy porazil Veselý Bělorusa Ignatika (215. na žebříčku) a českého veterána Hernycha (286. na světě) ve třech setech, v obou duelech nebyl daleko od porážky.

„Cením si toho hodně. Řekl bych, že není nic lepšího než otočit dva zápasy, které byly v nepříznivém stavu, a jsem nesmírně rád, že jsem je dokázal dvakrát vyhrát. Podstatné je, že jsem to nevzdal, že ta hlava tam pořad byla a že se vyplatilo bojovat až do konce,“ radoval se 22letý bezmála dvoumetrový levák. Povzbudil se, přestože soupeři nepatřili k těm žebříčkově nejsilnějším.

„Nepatří sice do první stovky nebo i padesátky, ale žádný soupeř na této úrovni, a obzvlášť tady na extralize, kde mu víceméně o nic nejde, protože je Prostějov hlavním favoritem, jednoduchý není. Zápasy, které jsem hrál, měly úroveň. Jsem rád, že jsem to dokázal ke konci přetlačit. Pro hlavu je to strašně důležitý a pozitivní signál. Víme, že tenis se láme na jednom, na dvou míčích,“ podotkl.

Soupeři Česka pro Hopman Cup: 

(3. až 9. ledna, Perth)

USA (Sock, S. Williamsová)

Austrálie (Hewitt, Gajdošová)

Ukrajina (Dolgopolov, Svitolinová)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud