14. dubna 2016 • 12:00

Kvitová už má trenéra! Do konce sezony ji povede Čermák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová má nového trenéra. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku povede do konce sezony bývalý deblista František Čermák. Bez kouče byla světová sedmička skoro tři měsíce, po neúspěšném vystoupení na Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou.



Bez trenéra Kvitová odehrála čtyři turnaje. Čermáka vzala s sebou do USA na Indian Wells jako sparingpartnera a poté mu nabídla roli kouče, kterou přijal.

"Přemýšlela jsem, co dál, a usoudila jsem, že by mi mohl pomoct. Už v Americe se můj tenis zvedl. Franta je dobrý člověk a myslím, že bude i dobrý trenér. Zkušenosti z tenisu má," řekla Kvitová v telefonickém rozhovoru pro česká média.

Devětatřicetiletý Čermák nad nabídkou trenérské role u Kvitové dlouho nepřemýšlel. "Ani vteřinu jsem neváhal a hned jsem kývl. V minulých týdnech nám to fungovalo a tak jsem přesvědčen, že další výsledky se dostaví," řekl bývalý čtrnáctý deblista světa a grandslamový vítěz smíšené čtyřhry z Roland Garros 2013.

Poprvé se Kvitová s novým koučem Čermákem na turnaji představí příští týden ve Stuttgartu, kde se hraje na antuce v hale.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud