23. dubna 2016 • 16:15

Na Kerberovou už nestačila, Kvitová dohrála ve Stuttgartu v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová si musí na letošní první finále počkat. Na halovém antukovém turnaji ve Stuttgartu sice hrála svůj nejlepší tenis v této sezoně, ale v semifinále nestačila na obhájkyni titulu Angelique Kerberovou z Německa. S vítězkou lednového Australian Open prohrála 4:6, 6:4 a 2:6.



Kvitová pod vedením nového kouče Františka Čermáka začala antukovou sezonu nadějně. Ve Stuttgartu nadělila soupeřkám tři "kanáry", vyhrála i zápas z mečbolu a porazila soupeřku z Top-5. Poprvé tak letos postoupila do semifinále a v pondělním vydání žebříčku WTA si polepší ze sedmého na šesté místo.

I v zápasu s Kerberovou měla světová sedmička Kvitová dobré momenty, ale více chybovala. A navíc neproměňovala brejkboly, využila jen tři ze třinácti. Tři šance vzít rovněž levou rukou hrající Kerberové podání měla například i v poslední hře zápasu. Ve třetí sadě ještě dokázala srovnat z 0:2 na 2:2, ale zbylé čtyři gamy ztratila.

Po porážce má nyní Kvitová s třetí hráčkou dvouhry WTA Kerberovou vyrovnanou bilanci 4:4. "K výhře mi pomohlo skvělé publikum, které mě stejně jako loni a možná letos ještě více nabíjí energií," poděkovala Kerberová vyprodané hale.

Její poslední soupeřkou bude nečekaně krajanka Laura Siegemundová, která dotáhla své senzační tažení z kvalifikace až do boje o titul po vítězství nad nasazenou jedničkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska 6:4, 6:2. Siegemundová, 71. hráčka žebříčku WTA, v hlavní soutěži vyřadila už třetí tenistku z elitní světové desítky po Simoně Halepové a Robertě Vinciové.

Ve čtyřhře skončila v semifinále cesta Lucie Šafářové. S německou spoluhráčkou Sabine Lisickou prohrály ve dvou setech s nejlepším světovým párem současnosti, který tvoří Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie.

Na finále nedosáhl ani další německo-český pár Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová, který prohrál s Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou 4:10 v supertie-breaku.

Dvouhra - semifinále:

Kerberová (2-Něm.) - Kvitová (5-ČR) 6:4, 4:6, 6:2,
Siegemundová (Něm.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6:4, 6:2,

Čtyřhra - semifinále:

Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Lisická, Šafářová (Něm./ČR) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud