11. září 2016 • 17:16

Hra osudu: Karolína Plíšková padla, Kristýně spadl titul do klína

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pár hodin poté, co se Karolína Plíšková musela smířit s porážkou ve finále grandslamového US Open, její dvojče Kristýna mohla slavit turnajový triumf - i když hlavně díky zranění její soupeřky. 122. hráčka světového žebříčku Kristýna Plíšková byla dva míčky od porážky, pak si ale Japonka Misa Egučiová vážně pochroumala koleno, a i když se snažila duel dohrát, po chvilce musela skrečovat.



Zatímco její sestra Karolína bojovala o životní triumf v New Yorku, levoruká Kristýna Plíšková se chystala na finále turnaje druhé nejvyšší kategorie WTA 125K series, obdobě mužského challengeru, v čínském Ta-lienu. V boji o titul se utkala se sedmou nasazenou, Japonkou Misou Egučiovou, která je na žebříčku WTA o tři místa před ní.

Plíšková vyhrála 7:5 první set, ve druhém ale padla 4:6 a vše směřovalo k porážce. Japonka ve třetím setu vedla 5:2 a při podání české tenistky 30:0, jenže pak se při jednom úderu zhroutila v bolestech na zem.

Po dlouhém ošetřování se ještě s obřím obvazem na koleni a evidentně trpící bolestí pokoušela zápas dohrát, dokonce ještě získala mečbol, ale po dalších dvou míčcích už dál nemohla a z kurtu ji nakonec museli odnést na nosítkách.


WTA - Tennis - Le drame de Misa Eguchi contre... by tennisactu

Kristýna Plíšková tak byla prohlášena za vítězku turnaje a získala největší podíl z dotace 125 tisíc dolarů. Tenhle nekonec ne úplně zasloužený triumf by ale určitě obětovala, kdyby mohla její sestra zvednout pohár pro šampionku US Open...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud