19. listopadu 2016 • 22:45

Velkolepé finále: Djokovič vyzve Murrayho i o post jedničky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bude famózní bitva! Finále tenisového Turnaje mistrů slibuje skvělou podívanou, Novak Djokovič a Andy Murray se totiž nestřetnou jen o titul, ale půjde opět i o místo světové jedničky, které si Srb bude chtít vzít zpátky. Murray v semifinále svedl velkolepý souboj s Milosem Raonicem, kterého zdolal až po více než třech a půl hodinách 5:7, 7:6 (5), 7:6 (11:9). Obhájce Djokovič se na cestě do finále naopak moc nenadřel, Japonce Keie Nišikoriho smetl dvakrát 6:1.



Murray , jenž v předchozích třech letech na Turnaji mistrů ztroskotal v semifinále, zdolal Raonice podeváté ve dvanáctém vzájemném duelu a svou vítěznou sérii na okruhu ATP protáhl na 23 zápasů.

Rok ukončí poprvé v kariéře na místě světové jedničky, pokud Djokoviče ve finále porazí. Srb, jehož z tenisového trůnu sesadil před dvěma týdny, se může do čela žebříčku vrátit, pokud Turnaj mistrů popáté v řadě a celkově pošesté vyhraje.

Andy Murray v transu po svém vydřeném postupu do finále Turnaje mistrůFoto Reuters

Devětadvacetiletý Skot měl v duelu s Raonicem namále, když o čtyři roky mladší Kanaďan vyhrál první set a ve druhém se brzy ujal vedení. Murray ale dokázal vyrovnaný duel zachránit a nakonec v nejdelším třísetovém zápasu na Turnaji mistrů v historii uspěl. V tie-breaku třetího setu jeden mečbol odvrátil a svůj čtvrtý proměnil po třech hodinách a 38 minutách hry.

"Nečekal jsem, že budu hrát tak dlouho s někým, kdo má servis jako Milos. Byl to jeden z nejtěžších zápasů v hale, jaké jsem kdy odehrál," řekl po utkání na kurtu Murray a přiznal, že už je unavený. "Za posledních pár měsíců jsem toho odehrál hrozně moc," dodal Skot, jenž na předchozích třinácti turnajích včetně olympijských her hrál dvanáctkrát finále. V osmi z nich uspěl.

Djokovič měl s Nišikorim rovněž výrazně pozitivní bilanci vzájemných zápasů a na rozdíl od Murrayho ji dokázal na kurtu potvrdit výraznou převahou. Japonci nedal šanci a po 66 minutách oslavil jedenácté vítězství ve třináctém duelu.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7,5 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Murray (1-Brit.) - Raonic (4-Kan.) 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9),
Djokovič (2-Srb.) - Nišikori (5-Jap.) 6:1, 6:1. 

Čtyřhra - semifinále:
Kontinen, Peers (5-Fin./Austr.) - B. Bryan, M. Bryan (3-USA) 7:6 (7:2), 6:4,
Klaasen, Ram (7-JAR/USA) - J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) 6:1, 6:4 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud