13. ledna 2017 • 10:25

Šátral po dramatu dál sní o Australian Open, Strýcové titul unikl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová se Sanií Mirzaovou titul ve čtyřhře na turnaji v Sydney nezískaly. Nejvýše nasazená česko-indická dvojice podlehla ve finále Maďarce Timee Babosové s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou dvakrát 4:6. Ve dvouhře ovládla generálku na Australian Open Johanna Kontaová. V kvalifikaci na první grandslam sezony uspěl z českých tenistů jen Jan Šátral.



Strýcová s Mirzaovou v Sydney odehrály šestý společný turnaj a usilovaly o třetí trofej, úspěch z loňských akcí v Cincinnati a Tokiu ale nezopakovaly.

Babosová, Pavljučenkovová dosáhly na titul na druhém společném turnaji. "Sedly jsme si. Porazily jsme spoustu dobrých dvojic a začít takhle, to je důležité a slibné," pochvalovala si Babosová, jež loňskou sezonu odehrála většinou s Jaroslavou Švedovovou.

Ve finále dvouhry Johanna Kontaová porazila Agnieszku Radwaňskou 6:4, 6:2 a ve svém rodném městě získala druhý titul na okruhu WTA v kariéře. Pětadvacetiletá hráčka, jež do roku 2012 reprezentovala Austrálii, zdolala Polku ve třetím vzájemném zápase poprvé.

Aktuální světová desítka především ve druhé setu na kurtu dominovala. Nad šampionkou ze Sydney z roku 2013 vedla už 4:0 a po hodině a 22 minutách proměnila druhý mečbol. V novém vydání žebříčku WTA se posune na deváté místo a vyrovná si osobní maximum. Před Australian Open, kde bude obhajovat loňskou semifinálovou účast, tak potvrdila výbornou formu.

Bývalá světová jednička Radwaňská, jež v semifinále vyřadila Barboru Strýcovou, si nedokázala proti výborně podávající Kontaové vypracovat dostatek šancí. Jediný brejkbol v úvodní sadě neproměnila a 21. turnajovou trofej do sbírky nepřidala.

Šátral drama zvládl

V kvalifikaci na Australian Open vypadly ve druhém kole tři Češky Štefková, Hradecká i Krejčíková, dál jde jen Jan Šátral. Ten vydřel výhru s Japoncem Jasutakou Učijamou 7:6 (6), 1:6 a 9:7.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Muži (dotace 495.630 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Müller (6-Luc.) - Troicki (3-Srb.) 6:3, 7:6 (8:6),
Evans (Brit.) - Kuzněcov (Rus.) 6:2, 3:6, 6:3. 

Ženy (dotace 776.000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Kontaová (6-Brit.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - finále:

Babosová, Pavljučenkovová (Maď./Rus.) - Strýcová, Mirzaová (1-ČR/Indie) 6:4, 6:4.

Kvalifikace na tenisový turnaj Australian Open v Melbourne:

Ženy - 2. kolo:

Bradyová (4-USA) - Štefková (ČR) 6:7 (2:7), 6:4, 6:1,
Kuličkovová (24-Rus.) - Hradecká (ČR) 6:3, 7:5,
Čang Kchaj-Lin (19-Čína) - Krejčíková (ČR) 6:3, 7:5. 

Muži - 2. kolo:

Šátral (ČR) - Učijama (Jap.) 7:6 (8:6), 1:6, 9:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud