14. dubna 2017 • 21:02

Paráda! Jízda Vondroušové pokračuje, v Bielu bude hrát o finále se Strýcovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na turnaji tenistek ve švýcarském Bielu se odehraje české semifinále. Nasazená jednička Barbora Strýcová vyzve sedmnáctiletou naději Markétu Vondroušovou, která se tak daleko na okruhu WTA Tour dostala poprvé v kariéře.



Strýcová bojovala téměř dvě hodiny s Němkou Julií Görgesovou, než jí soupeřka ve třetím setu za stavu 4:6, 6:3 a 1:0 vzdala kvůli zranění pravé ruky. Vondroušová v českém čtvrtfinále zdolala 6:2, 7:5 Kristýnu Plíškovou a v součtu s kvalifikací si připsala ve Švýcarsku šesté vítězství za sebou.

Sokolovská rodačka Vondroušová prožívá v Bielu nejlepší týden v seniorské kariéře. Bývalá juniorská světová jednička, jíž patří 233. příčka v žebříčku, poprvé v životě uspěla na WTA Tour v kvalifikaci a už postup do čtvrtfinále byl jejím maximem.

O osm let starší a o téměř 200 míst lépe postavenou Plíškovou zdolala Vondroušová za 79 minut. "Je to super, ani jsem nevěděla, že můžu hrát tak dobře," radovala se levoruká tenistka, kterou dnešní postup vynese zhruba na 160. místo.

V první sadě proměnila proti dvojčeti světové trojky Karolíny Plíškové až sedmý setbol, v druhé sadě ukončila zápas hned při první příležitosti. Žebříčková favoritka sice si sice připsala více vítězných úderů (21/19), ale také výrazněji chybovala (20/12).

"Dosavadní sezona je skvělá. Snažím se soustředit na každý zápas, na každý míč a hrát tak, že nemám co ztratit. V hlavě zůstávám klidná a věřím si," dodala Vondroušová, jež byla před pár dny nominována do fedcupového výběru pro semifinálový zápas v USA. Strýcová se z něj stejně jako ostatní české hvězdy omluvila.

Tenisový turnaj žen v Bielu ve Švýcarsku (tvrdý povrch, 250.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Vondroušová - Kristýna Plíšková (obě ČR) 6:2, 7:5,

Kontaveitová (Est.) - Mertensová (Belg.) 7:5, 6:7 (2:7), 6:1.

Strýcová (1-ČR) - Görgesová (7-Něm.) 4:6, 6:3, 1:0 skreč,

Sasnovičová (Běl.) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud