29. dubna 2017 • 18:52

Konec v semifinále. Šarapovovou zastavila ve Stuttgartu Mladenovicová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Maria Šarapovová si při svém návratu po dopingovém trestu na turnaji ve Stuttgartu finále nezahraje. Bývalá světová jednička, jež v Německu startovala na divokou kartu, prohrála v semifinále s Kristinou Mladenovicovou z Francie 6:3, 5:7, 4:6.



Trojnásobná vítězka stuttgartského podniku, jenž si odpykala patnáctiměsíční trest za užití meldonia, v prvních třech zápasech na německé antuce neztratila ani set a i dnes kráčela za hladkým postupem. První set získala za 36 minut a úspěšným brejkem zahájila také druhou sadu.

Pak se ale Mladenovicová oklepala, dokázala vyrovnat a po více než hodinovém boji druhý set získala. Třiadvacetiletá Francouzka, jíž ve světovém žebříčku patří 19. místo, šla jako první do vedení i ve třetí sadě, při svém podání ale za stavu 5:3 duel nezakončila.

O sedm let starší Ruska snížila na 4:5, v následujícím gamu ale vyrovnat nedokázala a Mladenovicová první vzájemný zápas po více než dvou a půl hodinách vyhrála.

Šarapovová se na rozdíl od předchozích zápasů nemohla opřít o servis a také ze 16 brejkbolů využila jen tři. "To mě stálo celý zápas. Přesto jsem šťastná, jak jsem v předešlých dnech hrála," uvedla ruská hvězda.

Za postup do semifinále dostane 185 bodů a ve světovém žebříčku bude na 260. místě. Díky dalším divokým kartám si nyní zahraje v Madridu a Římě, kde se pokusí vybojovat si účast na Roland Garros.

Mladenovicová se v nedělním finále utká s Němkou Laurou Siegemundovou, čtvrtfinálovou přemožitelkou Karolíny Plíškové. Domácí tenistka odvrátila čtvrté nasazené Rumunce Simoně Halepové dva setboly a vyhrála 6:4, 7:5.

Dvouhra - semifinále:

Mladenovicová (Fr.) - Šarapovová (Rus.) 3:6, 7:5, 6:4.¨,
Siegemundová (Něm.) - Halepová (4-Rum.) 6:4, 7:5

Čtyřhra - semifinále:

Atawová, Ostapenková (3-USA/Lot.) - Hlaváčková, Stosurová (ČR/Austr.) 7:5, 2:6, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud