26. července 2017 • 13:23

Kristýna Plíšková je ve 2. kole, Siniaková postoupila do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kristýna Plíšková přes problémy ve druhém setu splnila roli favoritky a na turnaji v čínském Nan-čchangu postoupila do druhého kola. Korejské tenistce So Čong Čang odvrátila setbol a nakonec svůj pátý mečbol proměnila a zvítězila 6:3, 7:6. O čtvrtfinále si zahraje také Tereza Martincová, jež potvrdila dobrou formu výhrou 7:5, 2:6 a 6:4 nad Ruskou Allou Kudrjavcevovou. Na turnaji v Bastadu postoupila česká tenistka Kateřina Siniaková do čtvrtfinále, když si poradila s Arantxou Rusovou 7:6 a 6:4.



Sestra světové jedničky Karolíny Plíškové Kristýna si v minulém týdnu zahrála finále turnaje ITF v Olomouci a do Nan-čchangu přijela s novým žebříčkovým maximem - 37. místem. Korejská soupeřka je zhruba o sto příček níže a třetí nasazené Češce vzdorovala takřka dvě hodiny. V dalším kole si Plíšková zahraje proti Japonce Nao Hibinové.

Martincová v minulém týdnu prožila životní turnaj v Gstaadu. Vyřadila světovou dvacítku Caroline Garciaovou a došla až do semifinále. V Číně nyní vyzve druhou nasazenou domácí favoritku Pcheng Šuaj.

Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (3-ČR) - So Čong Čang (Korea) 6:3, 7:6 (7:4).

Siniaková je v Bastadu ve čtvrtfinále

Loňská finalistka Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v Bastadu do čtvrtfinále po výhře 7:6, 6:4 nad Arantxou Rusovou z Nizozemska. Vyhrát dva zápasy v řadě se jednadvacetileté české tenistce na okruhu WTA podařilo po téměř třech měsících.

Rodačka z Hradce Králové začala prohraným podáním, ale v úvodním setu ztrátu dvakrát dohnala a tie-break vyhrála jasně 7:3. Po hodině a 41 minutách pak zakončila zápas přímým bodem ze servisu.

O semifinále si 44. hráčka světového žebříčku zahraje s druhou nasazenou Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (7-ČR) - Rusová (Niz.) 7:6 (7:3), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud