2. května 2018 • 18:35

Kvitová spláchla Rusku, ve čtvrtfinále jde na Siniakovou, uspěla i Plíšková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražský turnaj WTA na antuce ve Stromovce má jistou domácí semifinalistku. Ve čtvrtfinále se totiž střetnou Petra Kvitová s Kateřinou Siniakovou. Uspěla i loňská finalistka Kristýna Plíšková, ve druhém kole tak vypadla jen Denisa Allertová.



Turnajová dvojka Kvitová stejně jako v prvním kole povolila soupeřce jen čtyři hry a Natalju Vichljancevovou porazila 6:3, 6:1. Nasazená osmička Siniaková přehrála jinou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:4, 3:6 a 6:3. Kristýna Plíšková vyřadila Číňanku Wang Čchiang po výhře 6:2, 7:6 a ve čtvrtfinále ji čeká sedmá nasazená Mihaela Buzarnescuová z Rumunska.

Allertová měla s bývalou vítězkou US Open Samanthou Stosurovou z Austrálie naději ve druhé sadě, ale vedení 4:1 neudržela a prohrála dvakrát 4:6.

Kvitová proti jednadvacetileté Vichljancevové poprvé udeřila ve třetí hře. "Věděla jsem, co čekat, že do toho bude chodit razantně. Měla jsem štěstí, že jsem ji brejkla dřív, a měla jsem pak psychickou nadvládu," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Druhý brejk přidala na závěr sady a druhému setu už jasně dominovala. Hrála přes slabší bekhend 83. hráčky žebříčku. "Z forhendu mi to zabíjela a bekhend mi nepřišel tak silný, proto přes něj bylo příjemnější hrát," vysvětlila Kvitová.

Zápas vyhrála za necelou hodinu a do čtvrtfinále letos na okruhu WTA postoupila potřetí. V Petrohradu i v Dauhá si následně došla pro titul.

Se Siniakovou se ještě nestřetla. Před čtrnácti dny spolu trénovaly v přípravě na Fed Cup. "Snaží se hrát rychle a agresivně. Bude to lítat a nebude čas na nějaké vymýšlení," očekávala Kvitová. "Je neskutečné, co Péťa dokázala. Půjdu do toho a zkusím se předvést," dodala Siniaková.

Plíšková zvládla dlouhý úvodní game a v první sadě vzala Wang Čchiang dvakrát servis. Ve druhém setu měla šanci zápas ukončit za stavu 5:4, ale ani jeden ze tří mečbolů při podání soupeřky nevyužila. "Už jsem se asi viděla v šatně. Mám varování pro příště," řekla Češka a v duchu si nadávala. "Ani nechtějte slyšet, jak."

Druhý set dospěl do zkrácené hry. Plíšková stále myslela na tři nevyužité mečboly, ale tie-break získala poměrem 7:3. "Servis mě opět podržel," pochvalovala si svůj nejlepší úder, kterým nasázela třináct es. "To je na antuce dobrý, i když tady je to dost rychlý."

Ve čtvrtfinále zkusí vyřadit Buzarnescuovou, 37. hráčku WTA a letošní finalistku z Hobartu. Rumunku zná z tréninku. "Je to levačka jako já a hodně vrací. Servis má slabší, takže to bude zase o mně," odhadla.

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (2-ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6:3, 6:1,
Siniaková (8-ČR) - Alexandrovová (Rus.) 6:4, 3:6, 6:3,
Čang Šuaj (6-Čína) - Ruseová (Rum.) 6:4, 6:4,
Buzarnescuová (7-Rum.) - Lottnerová (Něm.) 6:0, 7:6 (9:7),
Giorgiová (It.) - Korpatschová (Něm.) 6:4, 6:2,
Kristýna Plíšková (ČR) - Wang Čchiang (Čína) 6:2, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Sestini Hlaváčková, Voráčová (1-ČR)
- Doiová, Listerová (Jap./Švéd.) 6:7 (5:7), 7:5, 10:5,
Peschkeová, Melicharová (3-ČR/USA) - Kužmová, Ruseová (SR/Rum.) 6:1, 6:0,
Štefková, Strýcová (ČR) - Honová, Sizikovová (Austr./Rus.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud