20. května 2018 • 15:10

Hlaváčková se Strýcovou finále čtyřhry nezvládly, titul slaví Svitolinová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová podlehly na turnaji v Římě ve finále čtyřhry Australance Ashleigh Bartyové a Nizozemce Demi Schuursové 3:6, 4:6. V druhém setu se zdálo, že by druhý nasazený pár mohl zápas otočit, vedení 4:0 ale ztratil. Bartyová zakončila utkání esem při prvním mečbolu. Ve dvouhře obhájila svůj triumf Elina Svitolinová.



Dvaadvacetiletá Australanka získala sedmý deblový titul v kariéře, se Schuursovou se radovaly poprvé. První letošní triumf vybojovala v dubnu v Miami s Američankou Coco Vandewegheovou po finálové výhře nad jinou českou dvojicí Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Čtyřiadvacetiletá Schuursová vyhrála deblový turnaj WTA pošesté, v této sezoně získala již třetí vítězství, a pokaždé s jinou partnerkou.

Strýcové se nepovedlo navázat na březnový triumf v Indian Wells s Tchajwankou Sie Šu-wej. Sestini Hlaváčková prohrála i druhé letošní finále v deblu, v Sydney neuspěla po boku jiné tchajwanské tenistky Čchan Jüng-žan.

"Jsem ráda, že jsem odehrála několik zápasů za sebou se stejnou parťačkou, které navíc můžu věřit a vím, co od ní na kurtu čekat. V posledních týdnech se mi nedařilo, jak jsem byla zvyklá. Výsledek v Římě byl odměnou za trénink a práci, kterou jsem podstoupila," řekla po finále Sestini Hlaváčková.

Litovala především promarněné šance ve druhém setu. "Byla obrovská škoda, že jsme nedotáhly druhý set, ve kterém jsme si udělaly obrovský náskok. Do dalších turnajů se z toho však poučíme," dodala. Nyní se obě tenistky vrací do Čech, kde se budou připravovat na Roland Garros.

Svitolinová s přehledem obhájila titul

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová obhájila s přehledem titul na turnaji v Římě. Ve finále porazila stejně jako vloni Simonu Halepovou z Rumunska, tentokrát světovou jedničku na antuce ve Foro Italico deklasovala za 69 minut 6:0, 6:4.

Čtvrtá hráčka žebříčku WTA Svitolinová smetla Halepovou v prvním setu za 20 minut, žádné komplikace pak nepřipustila ani ve druhém a při svém podání proměnila druhý mečbol. Ze zisku trofeje se radovala v této sezoně po Brisbane a Dubaji už potřetí, celkem má nyní na kontě dvanáct titulů.

Halepová, jež v semifinále vydřela výhru nad trojnásobnou římskou šampionkou Marií Šarapovovou, uhájila navzdory finálové porážce místo světové jedničky. V čele žebříčku zůstane díky tomu, že v Římě došla dál než dvojka Caroline Wozniacká. Dánka ztroskotala ve čtvrtfinále.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Ženy (dotace 2 703 000 eur):
Dvouhra - finále:
Svitolinová (4-Ukr.) - Halepová (1-Rum.) 6:0, 6:4.

Čtyřhra  - finále
Bartyová, Schuursová (8-Austr./Niz.) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud