23. srpna 2018 • 07:41

Kvitové se v New Havenu daří, pošesté tam postoupila do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová porazila na tenisovém turnaji v New Havenu kvalifikantku Zarinu Dijasovou z Kazachstánu 6:1, 5:7, 6:2 a postoupila do čtvrtfinále. V něm bude její soupeřkou Španělka Carla Suárezová, přemožitelka Barbory Strýcové z prvního kola.



Trojnásobná vítězka Connecticut Open a turnajová trojka Kvitová svedla s 62. hráčkou žebříčku bez dvou minut dvouhodinovou bitvu. Zatímco první set rozhodla dvěma brejky, druhý se proměnil ve festival ztracených servisů na obou stranách. Kvitová dopustila brejk čtyřikrát, za stavu 5:4 přitom podávala na vítězství, ale v desáté hře neuhrála ani míč a ztratila i další dva gamy.

Třetí sadu až ale zase měla světová pětka hned od počátku pod kontrolou. Po dvou brejcích se ujala vedení 4:0, které už si pohlídala. V New Havenu prošla už pošesté mezi nejlepší osmičku a může pomýšlet na další titul po letech 2012, 2014 a 2015.

"Možná něco ve vodě nebo ve vzduchu," žertovala Kvitová na tiskové konferenci při otázce na její bilanci na zdejším turnaji. "Centrkurt je tady možná o něco rychlejší než jinde. Vždycky jsem to tu měla ráda. Je tu takový klid před bouří, která přijde v New Yorku," poukázala na blížící se závěrečný grandslam roku US Open.

V semifinále čtyřhry jsou dva české páry. Vedle nejvýše nasazených Andrey Sestini Hlaváčkové a Barbory Strýcové , které ještě neztratily set, zvládly druhé kolo také Karolína a Kristýna Plíškovy, třebaže o postupu stejně jako v úvodním kole rozhodly až v super tie-breaku.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6:1, 5:7, 6:2,
Sabalenková (Běl.) - Gavrilovová (9-Austr.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:5,
Puigová (Portor.) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková , Kristýna Plíšková (ČR) - N. Kičenoková, Rodionovová (Ukr./Austr.) 6:4, 5:7, 10:5.

Petra Kvitová je po semifinále v Cincinnati pátá ve světovém žebříčku, což je její nejlepší umístění od října roku 2015.
Petra Kvitová je po semifinále v Cincinnati pátá ve světovém žebříčku, což je její nejlepší umístění od října roku 2015.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud