21. srpna 2018 • 22:30

Lendl se vrací na scénu, povede Zvereva. Posune jej k vrcholu?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ivan Lendl se vrací do kolotoče velkého tenisu. A opět se stejným úkolem jako v případě Andy Murrayho, tedy popostrčit hvězdného hráče do výšin grandslamových šampionů. Osmapadesátiletý rodák z Ostravy se dohodl na spolupráci s německým mladíkem Alexandrem Zverevem (21 let), aktuálně čtvrtým hráčem žebříčku.



Zverev má pověst generačního talentu a příští světové jedničky, na okruhu ATP vyhrál již devět turnajů, avšak na grandslamech se souží a hraje pod svémožnosti. Zatím byl nejdál ve čtvrtfinále při letošním Roland Garros. Lendl již se se Zverevem připravuje ve Flushing Meadows na v pondělí startující US Open a německý tenista potvrdil jeho příchod na Instagramu, kde ho oficiálně přivítal v týmu.

Lendla údajně pojí velmi dobré vztahy se Zverevovou rodinou, která cestuje se Sašou a o deset let starším Mischou, rovněž tenisovým profíkem, po turnajích. Táta Alexander odehrál 36 daviscupových zápasů za Sovětský svaz, máma Irena bývala profesionální trenérkou. Alexander junior se už ale narodil v Hamburku, kam v roce 1991 rodina odešla z Moskvy. Rusové žijící v Německu a Čechoslovák z Floridy, i tohle může být pouto.

Další se nabízí v osobě kondičního trenéra Jeze Greena, s nímž pojí Lendla vysloveně přátelství a se kterým zažil nejlepší doby právě u Andyho Murrayho.

Welcome to the team Ivan Lendl

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123),Srp 21, 2018 v 12:04 PDT

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud