21. září 2018 • 11:50

Plíšková je v Tokiu v semifinále, Strýcová padla s vítězkou US Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Tokiu poprvé v kariéře do semifinále. Čtvrtá nasazená hráčka, jejímž dosavadním maximem v japonské metropoli byla čtvrtfinálová účast, odvrátila v duelu s Američankou Alison Riskeovou dva mečboly a vybojovala vítězství 6:1, 6:7, 7:6.



Ve čtvrtfinále naopak stejně jako vloni skončila Barbora Strýcová. S čerstvou vítězkou US Open Naomi Ósakaovou, kterou v domácím prostředí hnali fanoušci, prohrála za hodinu a půl 3:6, 4:6. 

Šestadvacetiletá Plíšková získala suverénně úvodní set, ve druhém se ale hra vyrovnala a Američanka, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, nabrala sebevědomí. Po brejku na 5:3 sice set dopodávat nedokázala, ve zkrácené hře už ale uspěla. 

Blíž k vítězství měla Riskeová i ve třetí sadě. Světové osmičce sebrala dvakrát podání a za stavu 6:5 podávala na vítězství. Ani dva mečboly ale nedokázala využít. Při prvním zahrála do sítě, druhý do autu. Dvojchybou pak nabídla Plíškové brejkbol a česká tenistka ho i díky prasátku využila. 

"Je to pro mě velmi důležitá výhra," řekla na kurtu Plíšková, která bojuje o Turnaj mistryň. "Ona byla asi o kousek lepší, ale dokázala jsem to nějak vybojovat. Při mečbolech je každý trochu nervózní a dala jsem dobrý return. A měla jsem dneska i docela štěstí, párkrát mi pomohla páska." 

V Tokiu hrála v minulosti dvakrát čtvrtfinále a do semifinále prošla poprvé. "Jsem ráda, protože Tokio i Japonsko se mi líbí. Pomohlo mi, že se hraje na novém stadionu, který mi více vyhovuje," řekla Plíšková, která si k výhře nad Riskeovou pomohla deseti esy a pátý rok po sobě tak v sezoně překoná hranici tří stovek es. 

O postup do finále se Plíšková utká s Donnou Vekičovou. Chorvatská tenistka porazila druhou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou 6:3, 6:4. 

Dvaatřicetiletá Strýcová sehrála s třetí nasazenou Ósakaovou do poloviny druhého setu vyrovnanou partii. V pátém gamu ale přišla potřetí v zápase o podání a od soupeřky už nedostala další šanci za zvrat.

V Tokiu ještě Strýcovou čeká semifinále čtyřhry. S Andreou Sestini Hlaváčkovou tvoří první nasazený pár.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (4-ČR) - Riskeová (USA) 6:1, 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), Ósakaová (3-Jap.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud