17. května 2019 • 18:59

Plíšková je v Římě v semifinále, Vondroušová otočku s Kontaovou nezvládla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková postoupila na antukovém turnaji v Římě do semifinále a v italské metropoli si připsala životní úspěch. V duelu bývalých světových jedniček vyřadila po setech 6:7, 6:2, 6:2 Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Ve čtvrtfinále naopak skončila Markéta Vondroušová, která s britskou tenistkou Johannou Kontaovou prohrála 3:6, 6:3, 1:6.



Čtvrté nasazené Plíškové se stejně jako v předchozím kole proti Sofii Keninové povedlo otočit nepříznivý stav. První sadu přitom měla na dosah. Začala výborně a vedla 4:1, ale za stavu 5:3 pak přišla o podání a Běloruska vyrovnala. Tie-break pak Azarenková vyhrála 7:5.

Dál už ale sedmadvacetiletá česká hráčka na dvorci dominovala. Čtyřikrát Azarenkové sebrala servis a jedenáctým esem téměř dvoupůlhodinový zápas ukončila. Ve vzájemné bilanci vyrovnala na 4:4 a Bělorusce oplatila dubnovou třísetovou porážku ze Stuttgartu. V sobotu se Plíšková utká o finále s vítězkou zápasu mezi Řekyní Marií Sakkariovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie.

Devatenáctiletá Vondroušová ve čtvrtek zvládla dva třísetové zápasy, po výhrách nad bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou však večer opouštěla kurt na pokraji sil. Únava se podepsala i na jejím výkonu proti Kontaové, kterou v jediném dosavadním duelu loni porazila, ale tentokrát jí už ve třetí sadě nedokázala čelit.

Další krok na cestě za devátým římským triumfem udělal Španěl Rafael Nadal. Obhájce loňského titulu porazil ve čtvrtfinále krajana Fernanda Verdasca 6:4, 6:0 a i ve třetím zápase na turnaji nadělil protivníkovi "kanára", což se mu podařilo poprvé v životě. V semifinále ho čeká Stefanos Tsitsipas, mezi nejlepší čtveřici se nečekaně dostal i Argentinec Diego Schwartzman.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 5 791 280 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 6:0,
Tsitsipas (8-Řec.) - Federer (3-Švýc.) bez boje,
Schwartzman (Arg.) - Nišikori (6-Jap.) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 3 452 538 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (4-ČR)
- Azarenková (Běl.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:2,
Bertensová (6-Niz.) - Ósakaová (1-Jap.) bez boje,
Kontaová (Brit.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 3:6, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR)
- Aojamaová, Marozavová (Jap./Běl.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud