27. února 2022 • 08:30

Bouzková v Mexiku válí, zahraje si o titul. Nadal triumfoval v Acapulcu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marie Bouzková si na turnaji v Guadalajaře zahraje potřetí o titul na WTA Tour. V semifinále česká tenistka porazila 6:3, 6:3 Číňanku Wang Čchiang a její poslední soupeřkou v Mexiku bude bývalá vítězka US Open Sloane Stephensová ze Spojených států amerických. Rafael Nadal vyhrál i třetí letošní tenisový turnaj, na němž startoval. Španěl ve finále v Acapulcu zdolal Brita Camerona Norrieho 6:4, 6:4.



Třiadvacetiletá Bouzková bude mít třetí šanci na zisk premiérového titulu mezi elitou. Pražská rodačka hrála finále předloni na jiném mexickém turnaji v Monterrey a minulý rok v Melbourne před Australian Open.

Postupem do finále Bouzková potvrdila, že se jí v Guadalajaře daří. V roce 2019 v premiérovém ročníku turnaje, který byl tehdy součástí challengerové série WTA 125, hrála finále a loni postoupila do semifinále. V něm vypadla s pozdější šampionkou Sarou Sorribesovou ze Španělska, které v pátek vyřazení po roce oplatila.

„Je mimořádné, že si zahraju své třetí finále v Guadalajaře. Myslím, že bych si pro něj nemohla přát lepší místo. Strašně se na zítřek těším,“ uvedla 96. hráčka žebříčku Bouzková k finálovému utkání, jež se bude hrát v pondělí ve 2:00 SEČ.

Bývalou světovou dvanáctku Wang Čchiang, jež je nyní až v polovině druhé stovky žebříčku, porazila Bouzková za hodinu a půl. „Čekala jsem těžký zápas. Byla jsem připravena na to, že budeme hrát dlouhé výměny. Snažila jsem se v nich vydržet a nakonec jsem odehrála dobrý zápas,“ řekla česká tenistka.

Juniorská vítězka US Open z roku 2014 se ve finále utká s hráčkou, jež newyorský grandslam ovládla o tři roky později v hlavní kategorii. Stephensová hrála v semifinále s Annou Kalinskou 3:6, 7:5, do třetího setu už Ruska kvůli zranění zad nenastoupila.

Osmadvacetiletá Američanka, jež v prvním kole vyřadila čtrnáctiletou debutantku Brendu Fruhvirtovou, si zahraje první finále od Turnaje mistrů v říjnu 2018. Svých prvních šest finále proměnila Stephensová ve vítězství, další tři zápasy o titul prohrála. Jediný vzájemný zápas v Torontu 2019 vyhrála Bouzková ve dvou setech.

Nadal králem Acapulca

Rafael Nadal vyhrál i třetí letošní tenisový turnaj, na němž startoval. Pětatřicetiletý Španěl ve finále v Acapulcu zdolal Brita Camerona Norrieho 6:4, 6:4 a celkově slaví již 91. titul. Všechny v této sezoně přitom vyhlášený antukář vybojoval na tvrdém povrchu a půl roku poté, co loňskou sezonu kvůli zranění nohy ukončil už v polovině.

Nadal v Melbourne ovládl přípravný turnaj a poté i Australian Open, kde slavil rekordní 21. grandslamovou trofej. Sobotním ziskem 91. titulu v Mexiku se na tři přiblížil v historickém pořadí třetímu Ivanu Lendlovi (94). Nejúspěšnějším je Jimmy Connors (109) před Rogerem Federerem (103), jenž od loňského Wimbledonu léčí operované koleno.

Nadal v Acapulcu triumfoval už v letech 2005, 2013 a předloni. S Norriem bojoval ve finále bez pěti minut dvě hodiny a připsal si patnácté vítězství za sebou. Prožívá tak nejlepší začátek sezony. „Podmínky byly těžké, hodně dusno. Cameron je dobrý a chytrý hráč, umí dostat soupeře pod tlak. Ale když mi dal šanci, využil jsem ji,“ pochvaloval si rodák z Mallorky. Ve světovém žebříčku si v pondělí polepší o jedno místo na čtvrté.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 239.477 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Bouzková (ČR) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:3, Stephensová (6-USA) - Kalinská (Rus.) 3:6, 7:5, skreč.

Tenisový turnaj mužů v Acapulcu (tvrdý povrch, dotace 1,678.065 dolarů):

Dvouhra - finále:

Nadal (4-Šp.) - Norrie (6-Brit.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:

López, Tsitsipas (Šp./Řec.) - Rojer, Arévalo (4-Niz./Salv.) 7:5, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud