5. ledna 2009 • 16:28

Slováci překvapivě porazili tým USA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Slovenští tenisté se ve svém úvodním utkání v Hopmanově poháru smíšených družstev v Perthu postarali o překvapení, když zdolali obhájce prvenství z USA 3:0.



O výsledku bylo rozhodnuto již po dvouhrách, v kterých uspěli Dominika Cibulková i Dominik Hrbatý. V prvním duelu nedala Cibulková šanci zkušené Meghann Shaughnessyové po výsledku dvakrát 6:2.

Devětadvacetiletá Američanka, která v předchozím roce nevyhrála na okruhu WTA ani jedinou dvouhru, nahradila nedlouho před turnajem v týmu zraněnou Serenu Williamsovou.

O druhý bod se v dramatickém duelu proti Jamesi Blakeovi postaral Hrbatý, jenž měl více štěstí v tie-breaku třetího setu.Slovenské duo se ve skupině A střetne ještě s Austrálií a s Německem. To dnes porazilo domácí tým 2:1 na zápasy.

Duel rozhodla závěrečná smíšená čtyřhra, kterou německý pár Sabine Lisická, Nicolas Kiefer nad australskou dvojicí navrátilců Casey Dellacquaová, Lleyton Hewitt vyhrál 10:5 v supertiebreaku rozhodujícího setu.

Oba Australané se představili na kurtu po dlouhé pauze. Zatímco Dellacquaové, jež nehrála od zářijového zranění ramena, návrat příliš nevyšel, bývalý nejlepší tenista světa Hewitt mohl být spokojen alespoň se svým vítězstvím ve dvouhře.

Poté, co první bod pro Německo získala Lisická díky výhře 4:6, 6:2 a 7:5 nad Dellacquaovou, Hewitt vyrovnal. V prvním zápase od vyřazení v druhém kole pekingské olympiády s pozdějším vítězem Rafaelem Nadalem dnes nejlepší Australan porazil Kiefera 6:7, 6:3 a 6:2.

"Je super, že jsem zpátky," uvedl Hewitt, jenž měl problémy s kyčlí a musel na operaci. "Kyčel drží. Udělal jsem všechno, abych se na australské léto připravil co nejlépe, a teď jde o to, abych odehrál co nejvíc zápasů," řekl vítěz dvou grandslamových turnajů ještě před závěrečným mixem, který Německo vyhrálo 6:7, 6:3 a 10:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud