Pavel Novotný
7. ledna 2010 • 14:15

Šafářová dala Clijstersové kanára, přesto končí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uštědřit bývalé světové jedničce "kanára" se nepoštěstí každý den. Ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane se takový kousek povedl brzy 23leté rodačce z Brna Lucii Šafářové. Přesto to na vítězství nad favorizovanou Belgičankou Clijstersovou nestačilo.



Diváci v australské Pat Rafter Aréně očekávali další jednoduché vítězství bývalé světové jedničky Belgičanky Kim Clijstersové, která se po mateřských povinnostech rozhodla vrátit do světového kolotoče. A nutno říct, že se jí to daří skvěle.

Její soupeřky často připomínají padající kužely, které se po kontaktu s belgickou lokomotivou bezmocně kácí k zemi. Stejně tomu mělo být i s další "překážkou" na trati Lucii Šafářovou. Zvláště když favoritka s přehledem vyhrála úvodní set 6:1.

Jednačtyřicátá hráčka světa však nabídla překvapeným divákům nečekanou zápletku. Svou soupeřku ve druhém setu smetla nevídaným poměrem 6:0 a uštědřila favoritce celého turnaje "kanára" za pouhopouhých dvacet minut hry.

Šestadvacetiletá rodačka z Bilzenu ztratila v předcházejícím průběhu turnaje pouhých šest her, ve druhé sadě se však proti přítelkyni Tomáše Berdych zmohla na neškodných devět bodů.

ArchívFoto Archív


Důrazná a přesná hra Češky pokračovala i v rozhodující sadě. Klíčový moment utkání však přišel v desáté hře závěrečného setu, kdy Šafářová neudržela svůj servis.

"V první sadě se Lucce nedařilo podání a já měla spoustu příležitostí k returnu na druhé podání, ale ve druhém se hra soupeřky neuvěřitelně zvedla. Hrála opravdu skvěle ve všech směrech. Přepnula na úplně jiný rychlostní stupeň," ocenila výkon české fedcupové reprezentantky Clijstersová.

"Po prohraném druhém setu jsem si říkala: Hlavně se soustřeď a zapomeň na to," popisuje své pocity Belgičanka.

Z hry Lucie jsem nebyla překvapená. Věděla jsem, že je to jedna z nejnebezpečnějších hráček na okruhu a když má svůj den, je schopná porazit kohokoliv. V minulosti již porazila celou řadu elitních hráček, tak jsem dobře věděla, že mě čeká těžký boj," vysekla poklonu české hráčce Clijstersová.

Clijstersová tak doplnila v semifinále svojí krajanku Heninovou. Pokud se budou chtít fanoušci dočkat belgického finále, musí si Clijstersová poradit s Němkou Petkovičovou, na Heninovou čeká Srbka Ivanovičová.


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud