28. ledna 2010 • 20:00

Při Australian Open vtrhnul na kurt vetřelec

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kurtu neměl co dělat. Přesto chorvatský fanoušek oblečený do šachovnicového dresu přelezl zábranu a jakmile skončilo semifinále Australian Open mezi Čiličem a Murraym, hrnul se k hráčům. Než ho vyvedla policie, stačil Čiličovi pogratulovat k dobrému výkonu.



Fanoušek sápající se po tenistech? To je nejčernější můra pořadatelů všech tenisových akcí. Jen si vzpomeňte na duševně nemocného Güntera Parcheho, který v roce 1993 pobodal tehdejší superstar Moniku Selešovou.

Proto je neuvěřitelné, že se něco takového diváckému vetřelci povedlo při grandslamu, ostře sledované akci. A že do svého zadržení strávil na melbournském centrkurtu dobrou minutu.

Právě skončilo semifinále Australian Open mezi Marinem Čiličem a Andym Murraym, když se 22letý drzý fanoušek s nečekanou sebedůvěrou ocitnul přímo mezi tenisty. Nebyl agresivní. Způsobně počkal, až Čilič u sítě pogratuluje vítěznému Murraymu a až oba hlavní aktéři podají ruku rozhodčímu.

Pak přistoupil ke svému oblíbenci Čiličovi a podal mu ruku. To už si ho ale konečně všiml hlavní rozhodčí Pascla Maria a polekaně zamával na ochranku, aby začala něco dělat. Mladík byl hned na to zadržen policí.

„Já ale musím říct, že se choval naprosto přátelsky, jen mi poděkoval za zápas,“ popisoval Čilič. „Když jsme si podali ruku, vypadal velmi šťastně.“

Podobný případ se stal na posledním US Open Rafaelu Nadalovi, když za ním na kurt vtrhnul fanoušek, který se ho pokusil políbit. Muž se dostal až ke španělskému esu, i v tomto případě trvalo ochrance strašně dlouho, než vetřelce odvlekla pryč.

Podívejte se na šílené okamžiky na tenisových turnajích:

Šílené okamžiky na tenisových turnajích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud