Pavel Novotný
1. března 2010 • 21:15

Bůh jim pomoz, modlím se za Chile, říká Del Potro

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zemětřesení, které si v Chile vyžádalo stovky životů, zažil na vlastní kůži i pátý hráč světa Juan Martin Del Potro, který se v současné době zotavuje ze zranění zápěstí v rodné Argentině. Otřesy půdy, jenž dosáhly hranice 8,8 stupňů Richterovy škály, pocítila i domovina vítěze loňského US Open.



"Spal jsem, když mě asi v půl čtvrté ráno probudilo výrazné chvění a slyšel jsem hlasité zvuky rozbitého skla. Nejdříve jsem si myslel, že jsem nechal otevřené okno a průvan ho rozbil. Bydlím v horním patře vysoké budovy, a tak to nepovažoval za nic neobvyklého co by mě mělo znepokojovat," vysvětluje Del Potro.

"Když to ale neustávalo, vstal jsem a chtěl jsem zjistit, co se vlastně děje. Když jsem se postavil, všechno se se mnou začalo třást a ten moment mi došlo, že jde o zemětřesení. Pomalu jsem došel do obývacího pokoje a viděl jsem, jak se všechno chvěje: obrazy, záclony, ozdoby...Všechno bylo na zemi a zničené. Trvalo to tak 5 až 6 minut," popisuje nepříjemný zážitek jednadvacetiletý tenista. 

Chile postihly další silné otřesy. Od nedělního večera platí v postižených oblastech zákaz vycházeníFoto ČTK

"Jsem velmi smutný, že tak tragické neštěstí se stalo prakticky bezprostředně po zemětřesení na Haiti. V Chile jsem byl v mém životě několikrát, miluji tu zemi a její obyvatelé. Moje myšlenky a modlitby patří jen jim a jediné, co si přeju, je, aby co možná  nejvíce lidí uteklo z místa té hrozné tragédie, dodává.

Del Potro stihl v letošní sezoně odehrát pouze úvodní grandslamový turnaj - Australian Open, kde prohrál v osmifinále v pětisetové bitvě s Chorvatem Marinem Čiličem. Na okruh by se rád vrátil na turnaji série Masters Indian Wells, který začíná ve čtvrtek.

Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud