22. června 2010 • 21:26

Jan Hájek: Utkání s Murraym jsem si užíval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český daviscupový reprezentant Jan Hájek prohrál v prvním kole Wimbledonu s domácím favoritem Andym Murraym ve třech setech, ale přesto si zápas před nabitým hledištěm kurtu číslo jedna užíval. Litoval závěru prvního setu, který si prohrál vlastními chybami.



"První set mě strašně moc mrzí. Nastoupil jsem ve velkým stylu, byl jsem připravený a odhodlaný. Začátek se mi povedl a předváděl jsem velice dobrý tenis," vrátil se k úvodu utkání Hájek, který se čtvrtým nasazeným Britem prohrál 5:7, 1:6 a 2:6.

Hlavní obrat prý nastal za stavu 5:6 a 40:0 při jeho podání. "Trochu jsem zazmatkoval a udělal několik jednoduchých chyb," řekl Hájek. "Vlastními chybami jsem si ten set prohrál, pak byl Murray jasně lepší. Taky mě začaly táhnout záda, jak nejsem zvyklý na trávě hrát," řekl Hájek, který se nechal ve druhém setu ošetřovat.Ve Wimbledonu hrál před tak velkým hledištěm poprvé.

"Jednička je skoro stejně velká jako centr kurt. Je to parádní pocit, člověku běhá mráz po zádech," řekl.



"Diváci samozřejmě stáli za ním, ale byli naprosto féroví. Ocenili i mě, když jsem zahrál pěknej balón," ocenil londýnské publikum Hájek. "Atmosféra byla výborná, já jsem si to užíval a nemohu proti anglickým divákům říct ani půl slova.

"Na zápas se Hájek hrozně těšil. "Byl to pro mě veliký zápas. Jen mě mrzí, že to bylo už v prvním kole. Ale to je los, to je život," dodal.

Murray připustil, že úvod utkání byl ošemetný. "Začal velmi dobře," řekl o Hájkovi. "Ale, když jsem se dostal zpátky do prvního setu, začal jsem se cítit mnohem klidněji. Dobře jsem servíroval a nedal jsem mu mnoho šancí," prohlásil Murray, od kterého si fanoušci slibují, že by mohl být prvním Britem od roku 1936, který Wimbledon vyhraje.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud