10. července 2010 • 23:53

Překvapivé eso Hájek: Jsem na nás pyšný

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uhádněte tuhle tajenku: Jaká je velká česká tenisová senzace na pět písmen? Jistě – Hájek! Celým jménem Jan Hájek, 94. hráč světa a partner bývalé skvělé hráčky Dáji Bedáňové. Právě on se zásadním způsobem zasloužil o postup českého daviscupového týmu do semifinále, v Chile postupně vyhrál páteční singl i sobotní debl ve dvojici s Dlouhým. Zastupující česká jednička válela!



Omluvil se Tomáš Berdych, omluvil se Radek Štěpánek. Český tým odlétal do Chile ke čtvrtfinále Davis Cupu v těžké pozici. Hodně lidí mu nevěřilo, někteří čekali velký výsledkový průšvih. Nestalo se. Češi si zajistili postup už po sobotě, kdy vedli 3:0 na zápasy. Jejich hlavní hvězda? Překvapivé eso Jan Hájek, kterému se vedlo v singlu i v deblu.

Týmu se po omluvenkách Berdycha se Štěpánkem moc nevěřilo. Cítíte jako satisfakci, že to oproti očekávání vyšlo?
"Moc lidí nám asi nevěřilo, to je pravda. Ale já jsem věděl, že i bez Tomáše s Radkem můžeme vyhrát. Ani Chilané tady nebyli kompletní. Každý, kdo nám nevěřil, si teď může sáhnout do svědomí."

Hráli Chilané opravdu tak špatně, nebo jste je k matným výkonům donutili svou výtečnou hrou?
"Páteční singly byly dané tím, že jsme s Ivošem podali fantastické výkony. V deblu Chilané potvrdili, že jsou obstojnými hráči. V deblu jsme to ubojovali, jeli jsme na krev."

Lukáš Dlouhý s Janem Hájkem bojovali o třetí bod ve čtyřhřeFoto Sport

Čtyřhru jste původně vůbec neměl hrát, došlo na vás až kvůli zdravotním problémům Čermáka.
"Dozvěděl jsem se to v pátek večer, kdy si Franta Čermák zkusil zatrénovat, ale bylo mu zle. Dostal teploty, takže jsme se rozhodli, že do debla půjdeme my dva s Lukášem. Byla to podle mého dobrá volba, odehráli jsme výborný zápas. Jsem na nás hrdý, že jsme to zvládli i bez Tomáše s Radkem. Semkli jsme se jako jeden tým, podali jsme vynikající výkon."

Je krátce po deblu a vy vypadáte hodně unavený. Nebo je to je jen zdání?
"Jsem úplně vycucanej, hlavně po psychické stránce. Věděl jsem, že jsme favorité. Bylo těžké to zvládnout, potvrdit tuhle roli. Já osobně můžu říct, že jsem odehrál jeden z nejlepších zápasů ve svém životě."

Těšíte se už na zářijové semifinále?
"Jsem rád, že tým bude opět širší. Že se k nám znovu připojí Radek s Tomášem. Těším se. Pokud budu nominovaný do týmu, udělám pro úspěch cokoliv."

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud