Pavel Novotný
17. srpna 2010 • 08:30

Tenisový New York: Móda, nebo vrchol nevkusu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako byste se ocitli v úplně odlišném tenisovém světě. Zatímco přísně uniformní Wimbledon předepisuje tenistům a tenistkám výhradně bílé oblečení a dodržování veškerých oficialit souvisejících s nejslavnějším turnajem světa, US Open je zcela o něčem jiném.



Poslední grandslamový turnaj roku totiž kromě skvělého tenisu nabídne divákům i další nevšední podívanou. Totiž přehlídku pestrobarevného a někdy hodně bizardního oblečení v podání tenisových dam a slečen. Pokud vás snad neupoutají sportovní výkony hvězd něžného pohlaví, můžete se pokochat často extravagantními oblečky, které si některé hráčky s chutí oblékají. A vsadíte-li na jistotu v podání sester Williamsových či Bethanie Mattekové, určitě nebudete zklamáni.

Je to podobné, jako byste projížděli sice zajímavou, ale poněkud jednotvárnou krajinou africké pouště a najednou se ocitli v zemi plné rozmanitých a někdy poněkud rozporuplných úkazů. New York přinese na rozdíl od jiných turnajů zábavu nejen sportumilovných fanoušků, ale i obdivovatelům nevšední módy. Ať se nám to líbí, nebo ne, k  tenisovému Flashing Meadow to prostě patří.

618637:gallery:true:true

V čem je možné hrát tenis?

Rádi byste viděli nastoupit tenistku na dvorec například v sukni připomínající leopardí kůži? Proč ne. Na US Open je možné vše. Co by ve Wimbledonu neskousl ani ten nejliberálnější fanoušek, je v New Yorku běžným jevem. V podobném outfitu se v roce 2002 předvedla současná tenisová jednička Serena Williamsová.

Nebo dáváte přednost upnutému oděvu, který odhalí veškeré vnady mladší ze Sester Williamsových? I to mohli již tenisoví fanoušci vidět. "Musíte ale mít opravdu vhodnou postavu, abyste mohli takové oblečení nosit," řekla pro magazín People světová jednička.

Myslíte si, že tenis lze hrát jen ve vhodné obuvi? Pak vás z omylu vyvede opět Serena, která na dvorec nastoupila v dlouhých kožených botách, které ji sahaly až ke kolenům. Třpytivé šaty, minisukně zakrývající absolutní minimum či neobvyklé šátky. To je jen další drobný výčet doplňků tenistek na US Open v minulých letech.

Abychom nezůstali jen u devětadvacetileté Američanky, pozadu nezůstává ani krajanka Sereny Bethanie Matteková, která se domácím fanouškům předvedla již v imitaci tygří kůže, kovbojském klobouku, zlatavých šatech či dokonce s dlouhými podkolenkami. Celá řada dalších doplňků, které byste hledali spíše v přehlídkových molech, vynesla Mattekové označení tenisové Lady Gaga.

618649:gallery:true:true


Královna půvabu: Maria Šarapovová

Elegance sama, tak se prezentuje (nejen) na dvorcích města, které nikdy nespí, bývalá světová jednička Maria Šarapovová. Ruská tenistka uchvacuje mužskou část obecenstva perfektním outfitem, který zaručuje půvabné blondýnce zájem televizních kamer i v době, kdy se jí zrovna příliš nedaří.  

Při své spanilé jízdě posledním grandslamovým turnajem roku v roce 2006 uchvátila štíhlá Ruska publikum nejen ziskem svého druhého titulu z turnajů velké čtyřky, ale i elegantními černými šaty doplněnými zářivými krystaly.

Čím překvapí tenistky módou poblázněné město tentokrát? Maria Šarapovová, Serena Willimsová, Bethanie Matteková či další hráčky své fanoušky určitě nezklamou. Slavný turnaj otevírá své brány již 30. srpna.

VIDEO: Čím překvapí tenistky na letošním US Open?











Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud