12. října 2010 • 11:17

Osmým týmem pro Hopmanův pohár jsou Britové

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britští tenisté zaplnili poslední místo mezi účastníky nadcházejícího ročníku Hopmanova poháru, turnaje osmi smíšených družstev, který v australském Perthu otevře v lednu tenisovou sezonu roku 2011.



Britskou dvojici budou tvořit Andy Murray a Laura Robsonová, kteří ve startovním poli doplnili týmy USA, Belgie, Francie, Srbska, Kazachstánu, Itálie a Austrálie. Trochu nečekaně mezi osmičkou chybí letošní vítězové Španělé.

Češi budou v turnaji potřetí za sebou chybět. Naposledy hráli Tomáš Berdych s Lucií Šafářovou v roce 2008 s bilancí jedné výhry a dvou porážek.

V historii samostatné České republiky vyhráli Hopmanův pohár Petr Korda a Jana Novotná v roce 1994. Československý tým ve složení Miloslav Mečíř, Helena Suková triumfoval při premiérovém ročníku soutěže na přelomu let 1988 a 1989.

Složení týmů pro rok 2011:
USA (S. Williamsová, Isner), Belgie (Heninová, Darcis), Srbsko (Ivanovičová, Djokovič), Francie (Mladenovicová, Monfils), Kazachstán (Švedovová, Golubjov), Itálie (Schiavoneová, Starace), Austrálie (Moliková, Hewitt), Británie (Robsonová, Murray).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud