28. února 2010 • 21:20

Slovák Višňovský měl pozitivní dopingový nález

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský měl na olympiádě ve Vancouveru pozitivní dopingový nález na zakázaný pseudoefedrin.



Protože však podle agentury AP nejde o závažné provinění, vyvázl s varováním od Mezinárodního olympijského výboru (MOV).

Pseudoefedrin byl v moči obránce Edmontonu Oilers objeven 24. února při testu po výhře 4:3 nad Norskem v základní skupině. Po pozitivním nálezu byl Višňovský kontrolován opět o dva dny později, tehdy však už byly výsledky negativní.

Zakázaná látka se do hokejistova těla dostala z léků na léčení nachlazení, které bral po konzultaci s lékařem slovenské reprezentace Dalimírem Jančovičem a kondičním trenérem Edmontonu Kenem Lowem.

Třiatřicetiletý Višňovský o jejich užívání informoval antidopingové komisaře v dotazníku před kontrolou s tím, že nevěděl, že obsahují zakázanou látku.

MOV se rozhodl Višňovského netrestat, doporučil však zahájit disciplinární řízení s Jančovičem a Lowem. "Hráč byl naprosto otevřený, spolupracoval a jedná se o první provinění během jeho dlouhé kariéry," citovala agentura Reuters prohlášení MOV.

Višňovský je druhým dopingovým hříšníkem ve Vancouveru. Těsně před zahájením olympiády měla ruská hokejistka Světlana Terentěvová pozitivní test na stimulant tuaminoheptan. Protože je tato látka zakázaná pouze během soutěží, vyvázla stejně jako slovenský bek s varováním.

 

Vstoupit do diskuse
19
Články odjinud


Články odjinud