2. března 2010 • 21:15

Čí je Martina? Naše, burácel Velký Osek

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letišti ji oslepovaly desítky blesků od fotografů. Doma ve Velkém Oseku, kam se vydala z letiště, zářila Martině Sáblíkové do očí světla ohňostroje. Stovky nadšených fanoušků zdravily svoji novou sousedku, na uvítanou dostala dort nebo kresby dětí z mateřské školy.



Do Motelu U Jezera, v jehož restauraci ji fanoušci vítali, to má Martina Sáblíková ze svého nového domu pár set metrů. Ale včera večer jí tam cesta trvala o hodně déle než obyčejně.

Aby se dostala do budovy, kde se tísnili nadšení obyvatelé Velkého Oseka, musela se prodrat ještě zástupem lidí na parkovišti před vchodem.

A Sáblíková uslyšela: Martino, vzala byste si mě? »


Každý ji chtěl poplácat po rameni, popřát, vyfotit se nebo jenom předat kytku. Tak ohromný byl zájem o příjezd zlaté hrdinky z Vancouveru, která se do Velkého Oseku vloni nastěhovala.

Medaile ukázal kouč Petr NovákFoto Pavel Mazáč (Sport)


A místní jí dali najevo, jak moc jsou na to hrdí. „Čí je Martina? Naše!“ povzbuzoval narvanou hospodu jeden z fanoušků, stojící na stole. „Martina, Martina!“ odpovídali mu ostatní. Sál se otřásal nadšením. Tak napěchovaný prý ještě nikdy nebyl.

VIDEO: Hrdinka Sáblíková už je doma »

„Tohle je naprosto úžasný, skvělý,“ děkovala dojatá Sáblíková, kterou její příznivci ne a ne pustit domů. Mezi dárky, které jí donesli, bylo i více než deset velkých kreseb dětí z nedaleké mateřské školy. Děti je nakreslily ještě před olympiádou a pak je v den zahájení vyvěsily na plot.

„Jsem strašně ráda, že jsem tu radost mohla předat, že jste ji měli se mnou. Je vás tady tolik, až mi naskočily slzy. A jak říkal i kouč, já jsem tady doma,“ zvolala Sáblíková k nadšení všech.

V motelu hodinu a půl před začátkem oslavy už byly všechny stoly obsazené, místní postávali všude, kde bylo volno, a další zájemci ještě přicházeli. V sedm hodin, když začal ohňostroj a Sáblíková se dostavila, už byl vevnitř i venku velký dav několika set lidí.

Zlatá Sáblíková s dortem
Zlatá Sáblíková s dortem


„Přijeli i přespolní,“ popisoval starosta Jiří Otta, hlavní postava fanklubu rychlobruslařky. Jako poděkování předal jí i trenéru Novákovi velké skleněné kapky štěstí.

„Když jsi přebírala zlato, my jsme tady uronili mnoho slz dojetí. Z nich jsme sestavili tyhle kapky,“ líčil Sáblíkové a Novákovi starosta.

Tím Nováka vyprovokoval k dalšímu komplimentu: „Doufám, že když jsem tam na ovále skákal radostí, že jste tady skákali taky!“ volal do davu. „Jasně!“ bylo mu odpovědí. A oslava dostala další grády. Trvala hodně pozdě do noci...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud