2. března 2010 • 16:38

Sáblíková při letu pomáhala pilotům v kokpitu

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po světě se nalétala jako málokdo. Úterní vzdušná cesta z Vancouveru do Prahy přesto byla pro olympijskou hrdinku Martinu Sáblíkovou neopakovatelná. Při přistání na ruzyňském letišti měla totiž zvláštní výsadu: mohla jej strávit přímo v pilotní kabině.



Taková nabídka je jen pro odvážlivce. Ovšem pokud nemáte srdce v kalhotách, pak se to neodmítá. Proto když piloti olympijského speciálu nabídli dvojnásobné medailistce Sáblíkové, zda si nechce přistání v Praze vychutnat u nich v kokpitu, dlouho neváhala.

„Bylo to pak skvělé. Naprosto neopakovatelné,“ libovala si 22letá Sáblíková na tiskové konferenci po návratu do vlasti. „Děkuju všem, kteří mi to umožnili.“

Fanoušci přišli přivítat Martinu Sáblíkovou i běžce na lyžích ozdobení vlaječkami Fanoušci přišli přivítat Martinu Sáblíkovou i běžce na lyžích ozdobení vlaječkamiFoto Pavel Mazáč (Sport)

Do pilotní kabinky zamířila spolu se svou kamarádkou z rychlobruslařského týmu Karolinou Erbanovou, nadšené byly po téhle zkušenosti obě. Ostatně stejně jako z celého letu, který domů dopravil spolu s nimi i Lukáše Bauera, zbylé členy bronzové štafety a poslední opozdilce českého olympijského týmu.

„V letadle bylo docela rušno, dobře se bavila celá naše výprava,“ prozradila Sáblíková trochu tajemně. „Sice jsme letěli dost dlouho, ale takovýhle let bych si klidně dala ještě jednou.“

Zleva Lukáš Bauer, Martin Koukal, Martina Sáblíková, Jiří Magál a Martin Jakš pózují se svými medailemi
Zleva Lukáš Bauer, Martin Koukal, Martina Sáblíková, Jiří Magál a Martin Jakš pózují se svými medailemi

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud