18. června 2010 • 14:33

VIDEO: Krvavá jatka v basketu odnesl i nejlepší Čech

Autor: luk
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Taková bitka by byla dost ostrá i na nejzapadlejší předměstskou putyku. Ve finále srbské basketbalové superligy se porvalo několik hráčů včetně Čecha Jana Veselého. Nejlepší český basketbalista odcházel ze zápasu proti Vršaci se zkrvavenou pusou, přišel o zub. Jeho Partizan zápas vyhrál 86:81.



Tohle byla divočina! Druhé finále srbské basketbalové superligy mezi Vršací a Partizanem Bělehrad se změnilo v jatka, když se do sebe pustilo hned několik dvoumetrových hromotluků z obou týmů.

Všechno začalo při vstřelené trojce bělehradského Robertse, která ve vyrovnaném zápase obrátila skóre ve prospěch Partizanu. Největší česká naděje na NBA přispěchala bránit svého napadeného spoluhráče Mariče, v mžiku se ale prali vlastně všichni hráči, kteří byli v tu chvíli na palubovce.

Český basketbalista Jan Veselý se v srbské superlize přimotal do velké bitky.Foto Barbora Reichová (Sport)

 

„Omlouvám se za to, co se v tomhle zápase stalo,“ řekl po nechutné podívané bělehradský trenér Duško Vujoševič. „Všichni musíme mít v sobě jisté meze, za které nesmíme jít.  Tady se ale stalo, že Jagodnik trefil Veselého loktem do hlavy. To je nepřípustné!“

Vršac si po utkání stěžoval, že rozhodčí neustále Partizanu nadržují. Jeho hráči pocitu křivdy úplně podlehli, podle toho vypadalo jejich chování na hřišti. Nejhůř to odnesl právě Veselý.

Za bitku bylo v zápase vyloučeno celkem osm basketbalistů, dohrávalo se proto jen tři na tři. Jedním z těch, kteří ve hře zůstali, byl i zkrvavený Čech.

„Žádám všechny hráče i fanoušky, abychom do dalšího průběhu finálové série šli civilizovaně. Je čas vymýtit tenhle primitivismus ze srbského basketu,“ hřímal kouč Vujoševič.

Český basketbalista Jan Veselý se v srbské superlize přimotal do velké bitky.
Český basketbalista Jan Veselý se v srbské superlize přimotal do velké bitky.

Články odjinud


Články odjinud