Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Milion, když prohraješ. Šokující české svědectví o sázkách v tenise

Autor: iSport.cz

Chcete si jako člen širší světové tenisové špičky přivydělat? Žádný problém, jen musíte mít trochu víc ohebnou páteř. Nabídky sázkařských gangů jsou podle svědectví českého tenisty pro Aktuálně.cz stále na denním pořádku a pohybují se prý řádově od desítek tisíc korun za schválně prohraný gem či set na turnaji nižší kategorie až po milion za „puštěný“ zápas na té nejvyšší úrovni.

„Pořád mi píšou nějací sázkaři, hlavně Rusové,“ prozradil serveru Aktuálně.cz pod slibem anonymity český tenista, který pravidelně hrává turnaje v kategorii challangerů. Podle hráče širší české špičky se takové „odměny“ pohybují kolem dvou tisíc dolarů (asi 50 tisíc korun) za schválně prohraný set na turnaji nižší kategorie Futures, prohraný zápas na takové úrovni pak může tenistovi vynést až 5 000 dolarů.

Čím výše se ale hraje, tím stoupají i nabízené částky. „Jeden hráč mi říkal, že na turnaji v Rusku mu nabídli v přepočtu milion korun, když schválně prohraje,“ tvrdí tenista. Podle něj se do sázkařských sítí zapojují i Češi. Spolupráce ovšem přináší i nepříjemné problémy.

Jeden z českých tenistů tak prý byl domluven na tom, že prohraje v zápase určitý game. Jenže to se mu „nepovedlo“, a reakce ze strany sázkařů byla hodně ostrá. „Z toho byl největší průser, normálně mu vyhrožovali,“ popisuje pro Aktuálně.cz tenista. Situace se prý ale oproti minulosti přeci jen zlepšila. „Dělalo se to hodně, dřív to byly totální extrémy,“ konstatuje hráč.

I Dominika Cibulková byla v minulosti nařčena z ovlivňování zápasů
I Dominika Cibulková byla v minulosti nařčena z ovlivňování zápasů