Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pitva obětí nehody: jak moc trpěl Kobe Bryant (†41) a co (ne)našli v těle pilota

Autor: ČTK, iSport.cz

Úřad koronera okresu Los Angeles zveřejnil výsledky pitvy všech devíti obětí havárie helikoptéry, která se stala 26. ledna v kalifornském Calabasas a zahynula při ní i basketbalová legenda Kobe Bryant a jeho dcera. Příčinou smrti všech byl úder tupým předmětem. Helikoptéra v husté ranní mlze narazila do strmého srázu v rychlosti téměř 300 km za hodinu. 

Pilot helikoptéry neměl v těle alkohol ani drogy. Prokázala to pitva padesátiletého Ary Zobayana, jejíž výsledky získala některá americká média.

„Toxikologické testy neprokázaly přítomnost alkoholu ani drog. Mezi látkami, které se zjišťovaly, byly benzodiazepiny, kokain, fentanyl, heroin, marihuana, opiáty, fencyklidin a amfetaminy,“ uvádí se ve zprávě podle serveru TMZ.

Jednačtyřicetiletý Bryant , jenž ukončil kariéru v roce 2016, měl zranění téměř po celém těle. „Tato zranění vedla rychle, pokud ne okamžitě, ke smrti,“ píše se ve zprávě. Pětinásobný vítěz NBA s týmem Los Angeles Lakers měl podle pitvy v těle ritalin, lék podávaný kvůli lepší schopnosti soustředění a proti narkolepsii.

Spolu s Bryantem zahynula při havárii cestou na basketbalový zápas jeho třináctiletá dcera Gianna, její dvě spoluhráčky, rodiče a trenéři.

Vdova po Bryantovi Vanessa a také další pozůstalí po nehodě zažalovali za nedbalost společnost provozující helikoptéru, v níž k tragédii došlo.

Takhle vypadá místo posledního odpočinku Kobeho Bryanta a jeho dcery Gigi v Pacific View Memorial Parku
Takhle vypadá místo posledního odpočinku Kobeho Bryanta a jeho dcery Gigi v Pacific View Memorial Parku