Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vítěz Murray málem nestihl wimbledonský mejdan : Zaspal oslavu?!

Autor: Pavel Skořepa

Všichni na něho čekali, někteří se možná báli, že nedorazí, ale vítězný hrdina Wimbledonu Andy Murray (26) nakonec dorazil. S velkým zpožděním, ale přece. Po dramatickém finále proti Novaku Djokovičovi si prý musel na chvilku zdřímnout.

Konečně mohl zahodit zpocený tenisový úbor a pořádně se vyšvihnout. Oblékl společenské kvádro, u krku uvázal motýlka. Jenže slavný wimbledonský bál a jeho hosté si na svého krále dlouho počkali. V hotelu InterContinental Park Lane v západním Londýně se zatím museli zabavit sami.

Murray nakonec přijel společně přítelkyní Kim Sears, s níž je už sedm let. Šťastný, ale viditelně unavený. „Byl to nejtěžší zápas mojí kariéry. Vyhrát Wimbledon… Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ svěřil se se svými dojmy rodák ze Skotska. „Jde mi z toho hlava kolem.“

Murraymu připravili stůl pro vítěze s bohatým menu. Přesně tak, jak se ctí tradiční oslava místního šampiona. Na pódiu se pochlubil vysněným pohárem, na který Anglie čekala dlouhých 77 let! Na párty nechyběli ani jeho rodiče, matka Judy a otec William.

Když už Murray téměř nemohl udržet oči otevřené, vyrazil v pozdních hodinách s partnerkou domů. On nesl v ruce těžký pohár v krabici, ona své boty…