Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vzpěračky umí být SEXY! U vody nafotily odvážný kalendář

Autor: pv
  • České vzpěračky se rozhodly ukázat svoje půvaby

    Že to jsou mužatky bez kousku šmrncu a sex appealu? Na to hned zapomeňte! České vzpěračky se nechaly pouze v plavkách nafotit pro kalendář, kde je vidět jasný důkaz toho, že to jsou pěkné ženy se vším všudy. A to přitom některé z nich dokážou nadzvednout i přes sto kilo! Nápad na to, aby dívky ukázaly i svou »hezčí« tváří přišel od několikanásobné mistryně České republiky Julie Švecové. „Myslím si, že spoustu vzpěraček už to určitě někdy napadlo, jen ta realizace chce odvahu. Udělat ten první krok,“ prozradila Julie Švecová.

  • Dominika Lokingová

    Dominka Lokingová (21), dívka listopaduFoto Patrik Pšeja/Art foto Zlín

    Asi nejhezčí vzpěračku z pohledu mladých mužů. Jako jedna z mála vzpírá s culíkem, takže i u činky vyniknou její dlouhé vlasy. Zdobí ji nejen krása, ale i medaile. Byla totiž několikanásobná mistryně ČR v juniorkách.

    Dominika LokingováFoto archiv vzpěraček

  • Lenka Orságová-Kenisová

    Lenka Orságová-Kenisová (31), květnová dívkaFoto Patrik Pšeja/Art foto Zlín

    Nejlepší česká vzpěračka, která nadhodí i 117 kg! Držitelka českých rekordů ve dvou váhových kategoriích v trhu nadhozu i dvojboji. V 16 letech získala bronz v nadhozu na ME. O tři roky později bronz v trhu. Na juniorském MS v Kataru v roce 2004 skončila devátá.

    Lenka Orságová-KenisováFoto archiv vzpěraček

  • Julie Švecová

    Julie Švecová (30), dívka záříFoto Patrik Pšeja/Art foto Zlín

    Ostatním lidem může být velkým příkladem. Vzpěračka Julie Švecová (30) od devíti let trpí postupnou ztrátou sluchu. Nyní má ztrátu sluchu 99,9 procent. Přesto se statečně pere se svým osudem. Vystudovala vysokou školu a pracuje jako fyzioterapeutka na Poliklinice Barrandov. Momentálně studuje druhý (poslední) ročník na FTVS, aby získala trenérskou licenci A ve vzpírání. Před lety se přihlásila jako dárkyně kostní dřeně.

    Loni se zjistilo, že by mohla být vhodným dárcem pro mladého pacienta. „Při odběru jsem ležela čtyři hodiny, cítila jsem se slabá jako před omdlením. Uklidňovala jsem mdlením. se myšlenkou, že pacient, pro kterého moje buňky budou, se musí cítit mnohem hůř než já a že to za to stojí!“ odhodlaně tvrdila Julie, která byla nominována jako kandidátka na Cenu Michala Velíška - Hrdinové kolem nás.

    Julie ŠvecováFoto archiv vzpěraček

  • Markéta Minaříková

    Markéta Minaříková (27), červencová dívkaFoto Patrik Pšeja/Art foto Zlín

    Matka dvou dětí již vzpírá jen tak pro radost, ale dříve byla v reprezentaci. Její syn už také začíná sahat na činku, i když zatím jen polystyrenovou.

    Markéta MinaříkováFoto archiv vzpěraček

  • Kalendář Naše vzpěračky 2015

    Kalendář lze zakoupit na adrese www.vzperacky.cz

    Kalendář Naše vzpěračky 2015 jde na dračkuFoto Patrik Pšeja/Art foto Zlín

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###