10. října 2014 • 12:56

Tak vypadá ruská F1: Krásné dívky a česká vlajka u okruhu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VELKÁ GALERIE | Je tady velká premiéra. Seriál formule 1 poprvé v historii zavítal do Ruska, pojede se na městském okruhu v Soči. Trať se nachází v okolí parku u Černého moře, který byl součástí obří olympijské investice přesahující 50 miliard dolarů. Podívejte se v GALERII, jak to na okruhu v Soči vypadá.



Premiérová Velká cena Ruska se nese ve stínu těžké nehody Francouze Julese Bianchiho v nedělní Grand Prix v Suzuce, po které je hospitalizován v japonské nemocnici s vážným poraněním mozku.

Organizátoři v Soči se po nehodě v Suzuce ocitli pod ještě větším tlakem na bezpečnostní zajištění závodu, zvlášť když ruští traťoví komisaři podobnou akci ještě nezažili. „Je jasné, že na ně bude velký tlak, ale prošli důkladnou přípravou," uvedl Ir Richard Cregan, bývalý ředitel okruhu v Abú Zabí, který úzce spolupracuje s ruským promotérem Sergejem Vorobjevem.

Bezpečnost se v Soči připravuje do nejmenších podrobností, osobně na vše dohlíží závodní ředitel FIA Charlie Whiting. „Dbá na každý detail a vše, co se před víkendem udělá, bude přesně podle pravidel, standardů a regulí FIA. Ale je pochopitelné, že po nehodě v Japonsku budou všichni nervózní a opatrní," řekl Cregan.

Hostesky Ferrari v paddocku na okruhu v Soči
Hostesky Ferrari v paddocku na okruhu v Soči

Jinak je všechno přichystáno! V boxech pózují krásné dívky a na jednom ze stožárů vlaje také česká vlajka. Na premiéru formulí v Soči se chystá takřka 60 000 fanoušků, kteří se těší hlavně na pilota stáje Torro Rosso Daniila Kvjata, který by měl v Red Bullu příští sezonu nahradit čtyřnásobného mistra světa Němce Sebastiana Vettela.

V pátek měli ruští diváci možnost vidět dokonce dva domácí jezdce v akci, protože do prvního tréninku zasáhne v kokpitu sauberu devatenáctiletý Sergej Sirotkin.

Premiéru si měl odbýt i americký pilot Alexander Rossi, kterého původně přihlásila do ruské Grand Prix stáj Marussia místo zraněného Bianchiho. Marussia ale nakonec z úcty k Bianchimu nasadí Grand Prix v Soči jen jeden vůz.

Páteční měřené tréninky opět ovládly vozy stáje Mercedes. V prvním tréninku byl nejrychlejší Nico Rosberg, v druhém tréninku jeho kolega Lewis Hamilton.

Výsledky úvodních tréninku VC v Soči:

1. trénink: 1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:42,311, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,065, 3. Button (Brit./McLaren) -0,196, 4. Alonso (Šp./Ferrari) -0,409, 5. Magnussen (Dán./McLaren) -0,715, 6. Pérez (Mex./Force India) -0,818.

2. trénink: 1. Hamilton 1:39,630, 2. Magnussen -0,864, 3. Alonso -0,874, 4. Rosberg -0,912, 5. Bottas (Fin./Williams) -0,943, 6. Button -1,088.

Charakteristika okruhu v Soči:

Délka okruhu: 5853 metrů
Délka závodu: 53 okruhů - 309,732 km.
Počet pravých zatáček: 12
Počet levých zatáček: 6

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud