Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vzal si Belgičanku, má s ní syna a na Tour udivuje: Jak si Štybar žije v Belgii?

Autor: ps

Mají tu klid, čerstvý vzduch, psíka Haska a dva týdny staré miminko – synka Lewise. Cyklistický bombarďák Zdeněk Štybar (29) s manželkou Ine žijí v Essenu na severu Belgie, jenže během Tour de France zeje jejich hnízdečko prázdnotou! Proč?

Čerstvý táta má totiž práce nad hlavu. V nejslavnějším cyklistickém závodě světa se honí za vavříny, na kole potí krev a zatím to stojí za to! Při premiéře na Tour de France vybojoval ve čtvrteční 6. etapě vítězství.

Ine Vanden Bergh, usměvavá příjemná brunetka (povoláním kadeřnice), pečuje o hnědý moderní domek. Jenže po porodu tu nechtěla být sama, tak se na čas přestěhovala. „Prý by to během grandtour s malým nezvládala, tak odjela k sestře,“ řekl Blesku Zdeněk Štybar starší.

Rodinný dům, kolem něhož je obehnaný krátce střižený trávník, střeží malý bílý chundelatý hlídač Hasko. Čtyřnohý miláček může také do dvoupatrové domácnosti. Její součástí je luxusní kuchyň, obývací pokoj prosvětlený obrovským oknem i »utajená« Štybarova pokladnice, kde schovává dvě cyklistické ferrari (jeden závodní speciál stojí asi půl milionu korun) i veškeré vybavení pro trénink.

„Máme se tu fajn, bydlení je hezké. Je tu všechno, co potřebujeme,“ přitakávali si Zdeněk s Ine při návštěvě Blesku před čtyřmi lety. Loni řekli ano, je to dva týdny, co se jim narodil syn Lewis, takže v Essenu ještě bude veselo…

Dům si Štybarovi postavili respektive zrekonstruovali v Essenu.
Dům si Štybarovi postavili respektive zrekonstruovali v Essenu.