14. července 2015 • 10:54

Byl druhý a bez rekordu, přesto Degl vyhrál závod na 1000 mil

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijel druhý, ale vyhrál. Zvládl to v nejrychlejším čase historie, ale rekord mu patřit nebude. Extrémní ultramaraton Isoma 1000 Miles přes území bývalého Československa zažil v 5. ročníku zvláštní vyvrcholení. Vítězem se stal biker Filip Degl. Ten sice projel cílem o hodinu a půl později než šampion z roku 2013 Jan Tyxa, ale díky dvouhodinové bonifikaci nakonec slavil.



Závod, jenž vždy přinese to, co nikdo nečeká. Ne náhodou je právě toto smyslem outdoorového dobrodružství, které v Evropě nemá obdoby. Podnik Isoma 1000 Miles i v pátém ročníku potvrdil, že hlavní roli hraje překvapení.

Vítězem akce pro cyklisty, běžce, chodce a koloběžkáře, kteří se pohybují na trati bez zabezpečení, nonstop a pouze vlastní silou, se stal biker Filip Degl. Ten zvládl 1623 km se 40 km převýšení, které vedly z Nové Sedlice do Skalné u Chebu nejnáročnějším horským terénem Česka a Slovenska, za úctyhodných 7 dní, 23 hodin a 32 minut.

Historicky poprvé byl dosažen čas pod 8 dní, ale na regulérní prolomení hranice se musí ještě počkat minimálně rok, kdy se pojede závod v opačném směru. Degl totiž dostal dvouhodinovou bonifikaci za to, že musel čekat v Jeseníkách, kde se kvůli bouřkám měnila trasa. Také proto vítěz přeskočil v celkovém pořadí Jana Tyxu. Svéráz jedoucí téměř bez pauzy, který ovládl 1000 mil už v roce 2013, byl první v cíli i tentokrát. Jenže mu to v celkovém součtu nestačilo, čímž vyvrcholil souboj, který začal hned po startu.

Akce 1000 mil sice měla už dvakrát dva vítěze, které zážitky na trati spojily tak, že se o triumf podělili. Nyní nic takového neplatilo. Degl a Tyxa závodili ze všech sil a téměř nespali. Tyxa řešil technické problémy a ztratil plno času. V pondělí ve tři ráno míjel spícího Degla a vzbudil ho, aby soupeř věděl, že mu opět vzal vedení. O to ho následně připravil čas. Na třetím místě dokončil Petr Tichý. Další závodníci stále bojují na trati. Přímý přenos lze sledovat na www.1000miles.cz.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud