Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

NHL napravila chybu. Jágrovi připsali „ukradenou“ asistenci

Autor: top

Nevídáno, neslýcháno! Jeho veličenstvo Jaromír Jágr (44) byl v NHL okraden! V době, kdy v honbě za pokořením další historické mety všichni sledují každý jeho pohyb, mu statistici upřeli kanadský bod! Svou chybu ale nejslavnější hokejová liga napravila a zpětně Jágrovi asistenci uznala.

V NHL hlídají statistiky během zápasů desítky vyškolených profesionálů. Přesto v sobotním duelu Floridy v Columbusu (Panteři prohráli 3:4 po nájezdech) přehlédli, že se Jágr přihrávkou podílel nejen na prvním, ale i na druhém gólu hostů.

Ve 31. minutě Jágr zkušeně rozehrál puk z rohu kluziště na obránce Petrovice, který jej posunul na lépe postaveného Trochecka a ten přesnou střelou vymetl horní roh branky.

Číslo 28

„Opět to byla skvělá práce od Jaromíra Jágra v rohu kluziště. Zvedl hlavu... Je to tak chytrý hráč,“ ocenil v přímém přenosu přínos čísla 68 i americký televizní komentátor.

Jenže oficiálně byla druhá asistence připsána Garrettu Wilsonovi, který většinou působí na farmě a tohle byl jeho vůbec první bod v NHL. Puku se přitom naposledy dotkl před Jágrem a pak clonil u branky. Do utkání naskočil s číslem 28.

Podívejte se, jak Jágrovi neuznali asistenci:

NHL přehmat napravila

Přehmat začali okamžitě řešit v hojném počtu fanoušci na Twitteru. Známý reportér v důchodu Ray Haluska dokonce napsal podnět na vedení NHL, aby byla zjednána náprava. A tak se také stalo.

NHL již oficiálně potvrdila, že Jágrovi druhou asistenci nakonec uznala. Česká legenda je tak zase o bod bohatší. V této sezoně má na kontě již 47 kanadských bodů za 21 gólů a 26 asistencí.

Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová tvoří pár, což potvrdilo i tohle selfie
Jaromír Jágr a Veronika Kopřivová tvoří pár, což potvrdilo i tohle selfie

Témata:  NHLfloridabodchybaJágrsporthokej Hokej na Heureka.cz