Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

První fotky s raketou! Federerova dvojčátka už hrají s maminkou tenis

Autor: pan

Budou z nich tenisoví šampioni? S touto otázkou se budou především kluci Rogera a Mirky Federerových potýkat po velkou část svého života. Ale jak se zdá, dvojčátka Leo a Lenny nehodlají nic nechat náhodě. Do tenisové dřiny se pustili už v necelých dvou letech, a že v tom bylo pořádně emocí, o tom není třeba pochybovat. 

"S Mirkou chceme, aby si děti vybraly samy sport, který je bude bavit. Rozhodně je netlačím do toho, aby byly tenisty, to ani náhodou. Když je bude bavit lyžování, ať dělají to, když něco jiného, tak není problém," prohlásil před časem tenisový velikán Roger Federer .

Jak se však zdá, Rogerovi synové už si začínají dělat jasno. Leo i Lenny si spolu s maminkou Mirkou vyzkoušeli, jaké je to vzít si do ruky náčiní, se kterým se jejich táta stal nesmrtelnou legendou.

Co na tom, že oba caparti usilovně bojovali, aby raketu vůbec patřičně chytili. Nějak se začít musí. A když už je přeci jen tenisové náčiní přestalo bavit, nepohrdli ani menší raketou na stolní tenis.

To obě dcery se zatím tak striktně, pokud jde o sport, nevyjádřily. Šestileté slečny už ale dobře vědí, co tenisová dřina přináší. Navzdory svému věku už s maminkou strávily řadu hodin v hledišti, zatímco jejich tatínek povětšinou ničil svého soupeře na kurtu.

Dlouhé hodiny v čestné lóži si pak spolu s Mirkou či chůvou krátily mimo jiné i čtením pohádek, mezi kterými nechyběl ani český krteček. Není divu, Federerova manželka Mirka je rodačka ze slovenských Bojnic a k české kultuře tak má velmi blízko.

Jakmile však trošku povyrostly, rozhodly se zkusit umění svého táty v praxi. "Jednou jsem se snažil dceři radit, jak má správně zasáhnout míč, aby letěl, kam ona chce. A víte, co mi na to odpověděla? Ty nejsi můj trenér, můj kouč mi řekl, jak to mám dělat správně," smála se tenisová legenda.

Holky však podle Federerových slov pravděpodobně velkou díru do světa tenisu neudělají. "Když mě vidí hrát, nejsou z toho přehnaně nadšené. Jen se je pokoušíme přivést trochu k tenisu, i když si nemyslím, že je někdy uvidím hrát. A po pravdě řečeno, byl bych rád, kdyby to tak dopadlo," netají se Federer.

Federerovi kluci se do toho pustili s vervouFoto twitter.com

"Proto mám problém nadchnout se myšlenkou, že by i z dcer vyrostly tenisové hvězdy a já dalších dvacet let trávil cestováním po okruhu. Navíc si nemyslím, že holky tenis milují tak jako já. Proto mi přijde, že z nich velké hráčky nevyrostou. Ale kdo ví? Zatím chodí na hodiny tenisu jen proto, že to chce jejich táta, který si myslí, že je to pro ně dobrá věc,“ dodává.

To kluci to jak vidno uchopili z jiné stránky. Konečně genetická výbava je jedním slovem excelentní. Táta jeden z nejlepších hráčů tenisové historie, máma byla 76. hráčkou světa. Co více si do začátku přát?

Mirka Federerová si se svým synem užívala chvíle pohody
Mirka Federerová si se svým synem užívala chvíle pohody