30. března 2016 • 20:34

Loučení se ctí. Slávistky remizovaly v odvetě Ligy mistryň s Lyonem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Slavie se rozloučily s účinkováním v tomto ročníku Ligy mistryň remízou 0:0 v domácí odvetě čtvrtfinále s nejlépe střílejícím týmem soutěže Lyonem. O postupu už bylo rozhodnuto po úvodním duelu, který Pražanky na půdě francouzského favorita prohrály jasně 1:9. I tak dosáhly účastí ve čtvrtfinále historického úspěchu.



Slávistky oproti prvnímu zápasu ve Francii výrazně zlepšily obranu a nedopouštěly se tolika chyb. Lyon, který Ligu mistryň v letech 2011 a 2012 vyhrál, byl sice střelecky aktivnější, ale žádnou šanci neproměnil.

"Před zápasem jsme s takovým výsledkem vůbec nepočítaly. Vítězstvím by pro nás byla i prohra 0:3, tohle je obrovský úspěch. Byl to docela kolotoč. Francouzky nám míč skoro nepůjčily, ale aspoň nějakou šanci jsme si vytvořily. Můžeme být spokojené," uvedla pro klubový web útočnice Tereza Kožárová.

Za Slavii poprvé nastoupila čínská posila: Chci se učit od českého fotbalu
Video se připravuje ...

"Konfrontace ve Francii nám otevřela oči, přistoupily jsme k odvetě jinak. Možná jsme tam měly ještě víc bránit a možná by ten dvojzápas skončil menší prohrou. Zabetonovaly jsme to, hodně jsme se vracely a plnily jsme pokyny na sto procent," dodala.

Domácí hráčky jednou zachránilo břevno, na druhé straně měla největší šanci na konci první půle Kožárová, ale brankářka její hlavičku vyrazila. Na poslední minuty se dostala na trávník i čínská posila Slavie Chu Jing-ťie.

Úspěšné loučení s Ligou mistryň: Slávistky s Lyonem remizovaly 0:0
Video se připravuje ...

"Myslím, že jsme stoprocentně spokojené. Kdyby nám někdo řekl, že s takovýmto týmem budeme remizovat, bereme to všemi deseti. Samozřejmě Lyon měl nahráno z prvního zápasu, tak to možná v hlavě měl. Pořád je to ale evropská špička a nemohl si dovolit přivézt béčko. Myslím, že tu Lyon vyhrát chtěl a snažil se o to celý zápas. Jsem ráda, že jsme to ubránily," uvedla kapitánka Blanka Pěničková.

"Myslím, že tahle remíza i celý tenhle dvojzápas nám hodně pomůže do další práce," dodala Kožárová.

Slavia na cestě do čtvrtfinále vyřadila Bröndby Kodaň (4:1, 0:1) a finalistu z roku 2009 Perm (2:1, 0:0) a mezi nejlepší osmičku prošla jako druhý český celek. První to dokázala Sparta v roce 2005, kdy se osmifinálová fáze Poháru UEFA, předchůdce Ligy mistryň, hrála ve skupinách.

Slavia Praha - Olympique Lyon 0:0

Rozhodčí: Mitsiová (Řec.). Diváci: 2838. První zápas: 1:9, postoupil Lyon.

Sestava Slavie: Votíková - Benýrová (78. Juračková), Necidová, Budošová, Tomášková - Bartovičová - Divišová (89. Chu Jing-ťie), Cahynová, Pěničková (65. Chlastáková), Svitková - Kožárová. Trenér: Mišovec.

Tomáš Souček fandil Slávistkám při utkání s Lyonem: Holky si remízu zasloužily
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud