Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Po smrti manželky zasáhla hokejistu Valacha další rána. Syn má poškozený mozek!

Autor: pv

Život dokáže být krutý. Silní jedinci se však dokážou vyrovnat se vším. Takovým člověkem je i hokejista Chomutova Juraj Valach (28). Předloni mu při porodu dvojčat zemřela manželka Simona. Nyní slovenský reprezentant prozradil, že jedno z dětí má trvalé poškození mozku. Nehroutí se a statečně přijímá těžké rány osudu.

O svou osudovou ženu přišel Valach v červnu 2016. Půvabná Simona začala během pětadvacátého týdne těhotenství krvácet do mozku a už jí nebylo pomoci. Alespoň se doktorům podařilo zachránit chlapečka a holčičku, které nosila pod srdcem.

Michaela, manželka reprezentačního brankáře Alexandera Saláka, poslala zesnulé ženě Juraje Valacha nebeský vzkaz.
Michaela, manželka reprezentačního brankáře Alexandera Saláka, poslala zesnulé ženě Juraje Valacha nebeský vzkaz.

Lékaři však hokejistu upozornili, že děti mohou mít trvalé zdravotní problémy. Což se částečně bohužel i naplnilo. „Řekl bych to tak, že karty jsou jasně rozdané. Dcera Amálie je v podstatě zdravá. Co se týká synka Jerguše, tak on bude mít problémy, protože při porodu utrpěl poškození mozku. Ponese si tak určité následky do života, ale je to zlatý chlapec. Děláme s mými rodiči vše, aby se dal dohromady a aby měl život co nejkrásnější a nejlehčí,“ prozradil Valach deníku Plus Jeden Den.

Začátkem února však na delší čas své milované děti opustí a odletí na druhý konec světa. Byl totiž nominován do slovenské reprezentace na olympijské hry. „Budu delší dobu mimo domov, ale beru to tak, že až budou dětičky větší, tak jim ukážu fotky z olympiády. Povím jim, kde jsem byl a budou na mě potom hrdé. Stavím se k tomu tak, že právě tyto chvíle budou pro nás tři krásné,“ řekl statečný Valach.

Překvapivá slovenská nominace na olympiádu. Jen 2 hráči z KHL, 14 z extraligy - čtěte ZDE »

Chomutov - Třinec: Domácí využili přesilovku, na 2:5 snížil Valach
Video se připravuje ...