13. ledna 2018 • 09:03

Koukalová: Na biatlon jsem hrdá! Do reprezentace se ale nechodí za jméno

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sbohem, olympiádo! Sbohem, plánované medaile! Gabriela Koukalová v pátek potvrdila očekáváné: únorové zimní olympijské hry v Pchjongčangu proběhnou bez její účasti. Úřadující mistryně světa v biatlonu a nejlepší česká sportovkyně loňského roku kvůli potížím s lýtky v této sezoně ještě nezávodila, situace se nezlepšila ani měsíc před začátkem her. „Můj olympijský sen se rozplynul,“ napsala Koukalová na svůj oficiální facebookový profil v noci z pátku na sobotu. Co ještě v emotivním psaní stojí?



„Na základě mých zdravotních potíží předčasně ukončuji tuto závodní sezonu. Během přípravného období jsem se snažila několikrát vrátit do plného tréninku, bohužel marně. Velmi mě mrzí, že se můj olympijský sen rozplynul a nebudu moct reprezentovat naší zemi v Koreji,“ smutnila Koukalová .

„Do poslední chvíle jsem doufala ve zlepšení a děkuji Vám všem, kteří jste se mi snažili pomoct, nebo mě podporovali na dálku! Velmi si toho vážím,“ vyznala se na svém Facebooku 28letá biatlonistka, která před čtyřmi roky v Soči vybojovala stříbrné medaile v závodu s hromadným startem a ve smíšené štafetě. Dodatečně by také měla získat ještě bronz ze štafety žen po diskvalifikaci původně druhý Rusek za doping.

Za měsíc v Pchjongčchangu další cenný kov bohužel necinkne, češký tým i jeho příznivci se budou muset obejít bez vítězky Světového poháru z roku 2016.

„Několik sezón po sobě jsem se prostřednictvím svých výkonů snažila rozdávat radost a upřímně doufám, že se mi to dařilo. Letos to bohužel nevyšlo. Jsem ale hrdá, že se za tak krátkou dobu podařilo dostat biatlon, sport, který ještě před pár lety skoro nikdo neznal, na výsluní. Děkuji, za Vaši přízeň a doufám, že zůstanete biatlonu nakloněni i nadále,“ stojí dále ve vzkazu fanouškům.

A úplný konec vyznání? Koukalová v něm sympaticky přála hodně zdaru ostatním českým olympionikům. „Na závěr bych chtěla popřát všem sportovcům hodně štěstí a skvělé výkony na olympiádě! Chtěla jsem být po vašem boku, ale do reprezentace se nechodí za jméno ani minulé úspěchy, v tom je sport krutý, ale i krásný a spravedlivý zároveň. Moje aktuální priorita je dát se dohromady a po Vancouveru a Soči budu v nové roli vašeho věrného fanouška,“ zakončila Koukalová, jejíž absenci na ZOH potvrdil v pátek i biatlonový šéf Jiří Hamza.

"Současný zdravotní stav jí nedovolí přípravu v plné zátěži. Potíže přetrvávají. Proto jsme se domluvili, že tuto sezonu vynechá. Rozhodnutí nebylo lehké," uvedl Hamza. S Koukalovou a šéftrenérem Ondřejem Rybářem probral všechny možnosti. "Vzhledem k našim ambicím mě tato situace mrzí, ale zdraví je přednější. Gabriela nyní podstoupí léčbu u doktora Pavla Koláře, do této sezony už nezasáhne," dodal Hamza.

Účast na olympiádě pro Gabrielu Koukalovou definitivně padla
Účast na olympiádě pro Gabrielu Koukalovou definitivně padla

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud