Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajný rituál zpěváka Janka Ledeckého. Co dělá, když závodí jeho dcera Ester?

Autor: sjs

Riskuje zdraví při závodech dcery. Muzikant Janek Ledecký má zvláštní rituál pro chvíle, kdy se řítí po svahu jeho dítě olympionička Ester Ledecká, která je světovou hvězdou ve sjezdovém lyžování i v závodech na snowboardu.

Díky dobrému finančnímu zázemí a hlavně skvělé rodině se Ester Ledecká mohla věnovat zimním sportům a nyní patří do absolutní špičky v alpském lyžování a snowboardingu. Její otec Janek během závodů ani nedýchá a to není pouze fráze. Takhle to praktikuje už řadu let.

„Ani nevím, prostě to dělám. Zatím to funguje, vyhráváš. Na sjezdy bych ale musel ještě trochu potrénovat, to jsou tak dvě minuty,“ prozradil Ledecký magazínu Forbes během rozhovoru se svou dcerou.

Janek Ledecký by rád, aby jeho dcera startovala i v lyžařských disciplínách
Janek Ledecký by rád, aby jeho dcera startovala i v lyžařských disciplínách

Zadržování dechu praktikuje zatím během snowboardových klání, kdy jde pouze o 40 vteřin. Bez kyslíku chce vydržet ale ještě delší čas. „Dá se absolvovat víkendový kurz potápění na nádech, kde slibují, že i ty největší nemehla naučí zadržet dech na tři minuty. No, zvážím to,“ řekl známý muzikant.

Ester má ale o tátu strach. „Neblázni, to bude lepší, když se to naučím jezdit ještě rychleji,“ slíbila Ledecká, kterou čeká zatím nejvyšší životní výzva. Uspět na únorových olympijských hrách v Koreji.