15. ledna 2018 • 19:40

Óda na sjezd Ledecké. Měl parametry do první pětky, chválí trenér Bank

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympiáda v Jižní Koreji se blíží a Ester Ledecká nabírá parádní formu. České závodnici se dařilo i o víkendu na lyžích. V rakouském Bad Kleinkirchheimu skončila sedmnáctá a bodovala i ve třetím sjezdu v sezoně. "Šlo o velký výkon," oceňuje 22letou naději trenér - poradce a bývalý lyžařský reprezentant Ondřej Bank.



Jak se vám líbila nedělní jízda Ledecké ?
"Předvedla jízdu, která měla parametry, když se budu hodně držet zpátky, do pátého místa. Chybu udělala, byla minimálně vteřinová, sami si můžete spočítat, kam by to vycházelo. Já jsem si to radši nepočítal. Ale spokojenost s jízdou a lyžováním byla veliká, pro mě to byl veliký zážitek. Šlo o velký výkon."

V čem udělala Ester chybu?
"Jak se trať trošku zrychlila proti tréninku, jedna zatáčka byla nejtěžší na stopu, aby nezabrzdila, bylo to tam o půl metru víc narovnaný. Jela moc napřímo, ale zvládla to zachránit, musela hodně zabrzdit, aby se tam dostala. Přesto od té chyby jela druhý čas dolů za Italkou, která vyhrála o vteřinu deset. Jediné pozitivum z toho je, že kdyby byla na bedně, tak kolem ní bude tak velký humbuk, takhle se pořád může soustředit, aspoň trochu."

Její lyžařské výkony jdou hodně nahoru, souhlasíte?
"Na tom kopci jela úplně poprvé. Výsledek je taky pěkný, ale hlavně ta jízda měla parametry minimálně do pětky. A v Lake Louise to bylo to samé. Není to náhoda. Obzvlášť ve sjezdu jsme schopni udělat analýzu, co řekneme, je schopná na trati provést. Materiál je dobrý, servisáci fungují dobře, všechno funguje. I v lyžování to stoupá nahoru, i když různé změny jsou samozřejmě těžké. Škoda, že na olympiádě nemůže jet sjezd, svou nejsilnější disciplínu."

Jaké má šance na olympiádě, kde pojede obří slalom a super-G?
"V obřáku to bude ne tréninkově, ale opravdu nejde zvládnout jezdit i všechny disciplíny na lyžích a ještě k tomu prkno. Každá účast na olympiádě je skvělá. V Super G nějaká šance je, záleží, jak to bude postavený, jak budeme schopni kopec zanalynovat a přiblížit se k parametrům ze sjezdu."

Opravdu nebude startovat v Ga-Pa, kde se koná poslední lyžařský Světový pohár před olympiádou?
"Vypadá to, že ne, zatím to v plánu není. Maličko se soustředíme na prkno, protože času je prostě málo. Když jezdí obě disciplíny, tak bohužel, limity tam jsou."

Jaký má do olympiády program?
"Teď už se přepíná na snowboard, na něm pojede dva svěťáky, pak bude mít volno, dá si pár dní oraz a vyráží se na olympiádu. Tam budou na začátku lyže, aby se pak zase mohlo přepnout na snowboard."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud