Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zraněná Koukalová fandí Čechům od oceánu: Jen plavky a raškovka!

Autor: Pavel Krejča

Sluníčko, oceán, bílé písky... A na nich žhavá Gábina Koukalová (28) jen v bikinách a s kulichem na hlavě. Aspoň na dálku fandí zraněná biatlonistka českým olympionikům.

Moc ji mrzí, že v Koreji také nemůže bojovat o nejcennější kovy. Prokletá bolavá lýtka Koukalové neumožnila naplno trénovat, a ona proto celou sezonu odpískala. Nyní odpočívá a na poslední smutné měsíce zapomíná v teplých krajích.

„Lidi na pláži na mě koukali jako na blázna, nechápu vůbec proč?! Vždyť olympijské hry jsou zahájeny, tak je přeci nejvyšší čas hodit se do gala jako správný fanoušek a začít fandit naplno, ať už jste kdekoliv,“ napsala na Facebooku k fotce, na níž klečí ve slané vodě jen v plavkách, čepiči raškovce, šále a v ruce drží sprej na opalování.

Tiše závidím

„Nenechte se zmást, opravdu je mi moc líto, že na olympiádě nejsem taky a nemůžu bojovat o medaile. Tiše závidím sportovcům to napětí a emoce, které k olympiádě neodmyslitelně patří, a věřím, že se mi poštěstí to v životě ještě alespoň jednou zažít,“ přeje si loňská mistryně světa.

„Teď ale ze všeho nejvíc držím palce všem našim sporťákům, aby se jim podařilo prodat maximum toho, co v přípravě poctivě natrénovali,“ dodala Koukalová. Hned druhý den mohla mít radost ze svých parťáků - biatlonistka Veronika Vítková vybojovala v úvodním sprintu žen bronzovou medaili.

Hvězdná biatlonistka Gabriela Koukalová, kterou do Koreji nepustily svalové problémy s lýtky, na svém oficiálním facebookovém profilu popřála ostatním sportovcům hodně štěstí.
Hvězdná biatlonistka Gabriela Koukalová, kterou do Koreji nepustily svalové problémy s lýtky, na svém oficiálním facebookovém profilu popřála ostatním sportovcům hodně štěstí.

2. den na ZOH: první český bronz, rekordních 1 218 dronů a kukuřičný čaj
Video se připravuje ...

Kompletní medailové pořadí na ZOH 2018 v Koreji najdete zde >>