10. února 2018 • 13:18

SKVĚLÝ BRONZ! Vítková ve sprintu jednou minula, na lyžích zářila

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První biatlonový závod na olympiádě, první medaile pro Česko! Veronika Vítková získala bronz ve sprintu a potvrdila vzestup v letošní části sezony. V náročných podmínkách na trati v Pchjongčchangu bodovala hlavně rychlou jízdou, postavení na stupních vítězů ji neuniklo přes jednu chybu při střelbě. Vítězkou se stala Němka Laura Dahlmeierová, druhá skončila Norka Marte Olsbuová.



V nezvykle pozdním večerním čase se Vítková vyrovnala s mrazem i větrem na střelnici. Minula jen druhou ránu vestoje a rychle běžela. "Na trati to bylo těžké, protože foukalo. Chvílemi tam byly úplné větrné mlýny, co nás zastavovaly, na střelnici se to taky točilo. Naštěstí jsem dokázala vleže zareagovat na vítr, tam mi to popadalo, škoda jedné rány vestoje," komentovala svůj výkon Vítková.

Ze střelnice odjížděla s náskokem jediné desetiny před Olsbuovou, ale Norka ji v závěrečných 1400 metrech těsně porazila. Před obě se dostala Dahlmeierová a devětadvacetiletá česká reprezentantka pak musela v cíli dlouhé minuty čekat, jak se povede jejím soupeřkám. Nakonec se přece jen dočkala první individuální medaile z velké akce. 

Vítková potvrdila, že se jí ve sprintu daří, v lednu v této disciplíně obsadila třetí místa v závodech Světového poháru v Oberhofu i Anterselvě. "Líp se olympiáda rozjet nemohla," glosoval výkon své svěřenkyně trenér Zdeněk Vítek. 

Jednadvacetiletá Markéta Davidová při olympijském debutu udělala stejně jako Vítková jednu chybu a po druhé střelbě atakovala umístění v první desítce, ale v posledním kole ztratila a skončila patnáctá. Rovněž jednou chybovala Jessica Jislová , která obsadila 23. příčku. Eva Puskarčíková skončila s třemi chybami na 43. místě. 

Držitelka čtyř individuálních titulů z mistrovství světa Dahlmeierová získala první olympijské zlato díky bezchybné střelbě a čtvrtému běžeckému času. Na triumfy z Vancouveru a ze Soči nenavázala slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová , která třikrát minula a byla třináctá. Další šanci na zisk olympijské medaile promarnila dvojnásobná vítězka Světového poháru a vedoucí žena tohoto seriálu Kaisa Mäkäräinenová. Finská hvězda byla s třemi chybami pětadvacátá.

Biatlon - ženy - sprint (7,5 km): 1. Dahlmeierová (Něm.) 21:06,2 (0 trest. okruhů), 2. Olsbuová (Nor.) -24,2 (1), 3. Vítková (ČR) -25,8 (1), 4. Dorinová Habertová (Fr.) -33,1 (1), 5. Hinzová (Něm.) -40,3 (1), 6. Vittozziová (It.) -40,5 (1), 7. Öbergová (Švéd.) -40,8 (1), 8. Cadurischová (Švýc.) -45,5 (1), 9. Domračevová (Běl.) -46,2 (2), 10. Braisazová (Fr.) -47,9 (2), ...15. Davidová -57,1 (1), 23. Jislová -1:22,9 (1), 43. Puskarčíková (všechny ČR) -2:13,6 (3).

Radost Veroniky Vítkové po bronzovém sprintu
Radost Veroniky Vítkové po bronzovém sprintu

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud