Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Stín na zlaté radosti: Ledecké chyběl kouč, který bojuje s rakovinou!

Autor: zal

Když pózovala s koučem Reiterem, nechali mezi sebou mezeru. To neobsazené místo patřilo dalšímu trenérovi Ester Ledecké (22) – Erichu Pramsohlerovi, který bojuje s rakovinou.

Zvládli spolu jen minulou sezonu, během které dovedl Ester k titulu mistryně světa. „Mockrát ode mě neuslyšíš, že jsem spokojený. Vždycky ti řeknu, že to nebylo dobrý a musíš zlepšit tohle a tohle,“ upozornil ji Ital v létě 2016, když přebíral její snowboardovou přípravu po Richardu Picklovi. Těmito slovy si ctižádostivou Ester naprosto získal.

Trenér Erich Pramsohler (vlevo) bojuje se zákeřnou rakovinou.
Trenér Erich Pramsohler (vlevo) bojuje se zákeřnou rakovinou.

Jenže na startu olympijského roku už bohužel chyběl. Zákeřná nemoc, kterou údajně léčí ve speciálním programu, mu znemožňuje cestovat, a tak ho zastoupil někdejší vicemistr světa Justin Reiter. „Jsme spolu pořád v kontaktu. Zjišťujeme i to, jak pokračuje léčba,“ zmínil v prosinci Reiter, že spolu dál konzultují záznamy jízd Ester.

A přítele i rádce měl na telefonu také během olympiády. „Mluvili jsme spolu i před závodem,“ uvedl americký kouč. Erich byl tak dalším důvodem, proč jeho svěřenkyně chtěla urvat i snowboardové zlato. „Jsem hrozně šťastná, že se mi to povedlo a doufám, že mu to pomůže. Že mu tímhle pošlu nějaké dobré vibrace,“ děkovala Ledecká kouči Pramsohlerovi a pak pro něj udělala i místo na fotografii.

16. den na ZOH: Na Ester jste krátký a bronzová radost javorových listů
Video se připravuje ...