Martin Hašek
19. února 2018 • 04:59

Tým zlaté Ledecké: šéfuje paní Columbová, táta investoval miliony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Sehraný tým má kolem sebe olympijská šampionka Ester Ledecká. Žije svým tempem, jing a jang mezi snowboardovým prknem a lyžemi. A uprostřed všeho, mimo pozornost davů, je její tichá šéfka. Zuzana Ledecká. Žena, která má všechno v merku.



Generální sekretář lyžařského svazu Jakub Čeřovský se v tradičním přetlaku olympijských akreditací té své vzdal ve prospěch Zuzany Ledecké , která tak mohla vyrazit na Hry do Koreje v roli, na jakou je její dcera Ester zvyklá. Jako blízká osoba, jež je pořád po ruce.

„Už mi psal, že toho nelituje, že to bylo správné rozhodnutí,“ usmívá se Viktor Valta, manažer Ester Ledecké.

O paní Ledecké se toho v novinách moc nedočtete. Publicitu nevyhledává. Je tak trochu jako paní Columbová. Po závodech se většinou usmívá, ale zároveň opakuje svou mantru: „Za mě mluví moje děti.“

11. den na ZOH: doping v curlingu (!), Ester coby inspirace a barevní fanoušci
Video se připravuje ...

Je to ale ona, která je v závodní kariéře své dceři nejblíž. Bylo to tak od samého počátku. Spolu s Ester vytvořili unikátní systém, který zahrnuje plánování tréninku i závodů, citlivé lámání chleba mezi snowboard a lyže, výběr spolupracovníků nebo originální rituál závodního dne, jehož se Ester drží od dětství.

„Zuzka to dělá s Ester od začátku, od těch prvních závodů, které začaly, když jí bylo pět let,“ vysvětluje Janek Ledecký , otec šampionky. „Společně budují tréninkovou a závodní rutinu a dělají to úplně jinak než všichni ostatní. To je zásluha Zuzky. Jak? To já nesmím říct, protože by mě Ester přejela autem…“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud