Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

USA otřásá vražda golfové šampionky! Zabiják nechal tělo přímo na hřišti

Autor: ps

Takové zrůdnosti jsou k vidění ve filmech, ale že by se něco tak šíleného stalo ve skutečnosti, tomu se nechce ani věřit. V americkém městečku Ames byla zabita golfová šampionka Celia Barquín (†22). Vrah její tělo pohodil na místním hřišti!

Milovanému zelenému sportu věnovala celý svůj život, což se jí nakonec stalo osudným. Mladá Španělka, která žila v USA od 17 let a na univerzitě v Iowě studovala stavebnictví, si vysnila, že jednou bude členkou nejlepší dámské túry světa LPGA. Co si budeme povídat, měla k tomu fantasticky našlápnuto!

Opuštěný bag

Celia byla úřadující amatérská mistryně Evropy a byla krůček od životního snu. Jenže ten se ve vteřině rozplynul. Nejprve byl v pondělí na hřišti Coldwater Golf Links objeven golfový bag (hráči v něm nosí hole). Když se místním zdálo divné, že se k němu nikdo nehlásí, kontaktovali policii. Strážníci se ani nemuseli pouštět do rozsáhlého pátrání, protože tělo mladé naděje bylo nalezeno přímo na místní »osmnáctce«!

Měli ji rádi

Podle vyšetřovatelů podlehla Španělka zraněním po napadení. Policisté už zadrželi podezřelého Collina Daniela Richardse (22) a objevili i nůž a oblečení od krve. Mladý bezdomovec byl obviněn z vraždy prvního stupně, za což mu hrozí až doživotní trest vězení.

„Celia byla skvělá studentka a talentovaná sportovkyně s báječnou budoucností. Měla nakažlivý úsměv a všichni, kteří měli to štěstí ji poznat, s ní byli rádi,“ zavzpomínal na studentku zdrcený děkan univerzity Jamie Pollar.

Baquín je evropskou amatérskou šampionkou.
Baquín je evropskou amatérskou šampionkou.