18. září 2018 • 11:33

Šilhavý přebírá reprezentaci, chce stabilizovat kádr. Asistentem i Galásek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástupcem Karla Jarolíma ve funkci trenéra fotbalové reprezentace se podle očekávání stal Jaroslav Šilhavý. Bývalý kouč Liberce či Slavie byl dnes představen na tiskové konferenci. Asistenty Šilhavého budou jeho dlouholetý spolupracovník Jiří Chytrý a také někdejší reprezentační kapitán Tomáš Galásek. Tým poprvé povedou v polovině října, kdy v Lize národů nastoupí na Slovensku a na Ukrajině.



Reprezentace byla bez trenéra od minulého týdne, kdy u týmu po dvou letech skončil Karel Jarolím den po rekordním debaklu 1:5 v přípravném utkání v Rusku.

"Volba byla poměrně logická, Jarda má za sebou řadu úspěchů," uvedl nového trenéra předseda FAČR Martin Malík. Sám Šilhavý, který dostane smlouvu do konce kvalifikačního cyklu o EURO 2020, byl překvapený tím, jak rychle se celá dohoda udála.

"Vzalo to rychlý spád. Když se řešil případný konec Karla Jarolíma, spekulovalo se o mně či Víťovi Lavičkovi jakožto jeho nástupci, a najednou tu sedím. Pro mě je to veliká čest, ale i velký závazek pro celý národ. Nemyslím si, že je všechno špatně, že jsme najednou přestali hrát fotbal. O to bude pro nás těžší práce přesvědčit veřejnost, že všechno není tak špatné, jak si myslí," řekl 56letý kouč.

Krátkodobým cílem je úspěch ve skupině Ligy národů, v nejbližší době by nový hlavní trenér rád také stabilizoval kostru týmu.

Šestapadesátiletý Šilhavý je rekordmanem v počtu ligových startů, v dresech Plzně, Chebu, Slavie, Drnovic a Žižkova odehrál 465 zápasů. Hráčskou kariéru uzavřel v roce 1999 a dal se na trenérskou dráhu.

V letech 2001 až 2009 byl u národního týmu asistentem Karla Brücknera a Petra Rady. Jako hlavní trenér vedl Kladno, Plzeň, České Budějovice, Liberec, se kterým v roce 2012 získal titul, Jablonec, Duklu a naposledy Slavii, s níž vyhrál ligu loni. Od začátku roku byl bez angažmá.

Šilhavý: Jdi do toho, máš na to, řekl mi Brückner. Budeme si volat
Video se připravuje ...

Berbr: Ševčenko by se mi jako trenér líbil. Poborský chtěl jinou funkci
Video se připravuje ...

Malík: Pod Jarolímem mi chyběla větší pohoda v týmu
Video se připravuje ...

Šilhavý: S českým fotbalem není všechno špatně. Chceme charakterní hráče a lídry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud